Μεγάλη μάχη με τις φλόγες

Δύο πύρινα μέτωπα στην Ηλεία – Σε συναγερμό η πυροσβεστική

20/08/18 • 18:03 | UPD 20/08/18 • 18:13

Newsroom eleftherostypos.gr

Δύο είναι τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία τα οποία έχουν θέσει σε συναγερμό την πυροσβεστική υπηρεσία. Το ένα μέτωπο είναι στην Αμαλιάδα όπου έχει δοθεί και εντολή εκκένωσης για το χωριό Δαφνιώτισσα ενώ το άλλο είναι περιοχή Γεράκι.

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Αμαλιάδας ενώ έχει δοθεί και εντολή εκκένωσης για το χωριό Δαφνιώτισσα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται διαρκώς.

Στο μεταξύ στην περιοχή ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης περισσότερα από 30 οχήματα και 100 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος τρία ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη και αναμένονται άλλα δύο καναντέρ. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο κίνδυνος για το χωριό απομακρύνεται.  Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για το χωριό, ενώ η μερική εκκένωση που πραγματοποιήθηκε αφορούσε κυρίως άτομα με προβλήματα υγείας και ηλικιωμένους.

Oι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια, ωστόσο δεν απειλούν μέχρι στιγμής τον οικισμό αλλά έχουν ζητήσει την εκκένωση του τουλάχιστον από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή νέα δασική πυρκαγιά ξέσπασε μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη, στην Ηλεία για την οποία έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 3 ελικόπτερα.

Φωτογραφίες από την πυρκαγιά στην Αμαλιάδα: