ολο το χρονικό

Συναγερμός για βόμβα σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Χανίων

16/08/18 • 21:18 | UPD 17/08/18 • 00:19

Newsroom eleftherostypos.gr

Γενικός συναγερμός έχει σημάνει αυτήν την ώρα στο πολεμικό και πολιτικό αεροδρόμιο των Χανίων. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr πολιτικό αεροσκάφος τύπου Boeing 753 που εκτελούσε πτήση από Αίγυπτο για Ντίσελντορφ, πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση

Γενικός συναγερμός έχει σημάνει αυτήν την ώρα στο πολεμικό και πολιτικό αεροδρόμιο των Χανίων. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr πολιτικό αεροσκάφος τύπου Boeing 753 που εκτελούσε πτήση από Αίγυπτο για Ντίσελντορφ, πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση μετά από πληροφορίες για ύπαρξη βόμβας.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Fraport, υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και απομακρύνθηκαν με λεωφορεία, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Χανίων και της Αμερικάνικης Βάσης διεξάγουν έρευνες.

Όπως έγινε γνωστό, στις τουαλέτες του αεροσκάφους βρέθηκε ένα σημείωμα, το οποίο ανέγραφε τη λέξη «βόμβα» στα αγγλικά, θέτοντας σε συναγερμό ολόκληρο το πλήρωμα και στην συνέχεια κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την αναγκαστική του προσγείωση.

Η έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έγινε με την βοήθεια και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της αστυνομίας.

Όλη η διαδικασία εξελίχθηκε όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενώ εκτός από τους χώρους του αεροσκάφους έγινε έλεγχος σε όλες τις αποσκευές και στους επιβαίνοντες σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αεροσκάφος δέχεται απειλή για βόμβα σε δρομολόγιο της Αιγύπτου, καθώς το ίδιο είχε συμβεί το 2015 και το 2016 σε αεροσκάφος της Condor και της Egypt air.