Ζητάνε να δοθούν 2 μισθοί τους

Η τρομερή κίνηση των εργαζομένων του MEGA στα θύματα της πυρκαγιάς

25/07/18 • 19:58 | UPD 25/07/18 • 22:50

Newsroom eleftherostypos.gr

Tο MEGA δεν διαθέτει τα μέσα για να καλύψει την καταστροφή. Διαθέτουν όμως οι άνθρωποί του την ψυχική δύναμη να ζητήσουν από τις τράπεζες να αποδεσμεύσουν ένα ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μισθούς τους για να δοθεί στους πληγέντες.

Κάτι τέτοιες κινήσεις είναι άξιες αμέριστου θαυμασμού και σεβασμού. Αξίζουν μπράβο σε όσους δίνουν από το υστέρημα τους για τους πληγέντες. Αξίζουν ακόμα τόσα μπράβο σε αυτούς που δεν έχουν καν υστέρημα και δίνουν. Οι εργαζόμενοι στο MEGA έκαναν μια καταπληκτική κίνηση, δείγμα του πόσο μεγαλείο μπορεί να κρύβει ο άνθρωπος.

Σε άλλες εποχές όλοι τους θα βρίσκονταν στις επάλξεις. Ρεπόρτερ και καμεραμέν στο Μάτι, το Νέο Βουτζά, τη Ραφήνα για να καλύψουν το ρεπορτάζ. Παρουσιαστές να ξενυχτούν στο κανάλι για να μεταφέρουν τις πληροφορίες. Τεχνικοί για να συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση.

Τώρα όμως το MEGA δεν διαθέτει τα μέσα για να κάνει κάτι τέτοιο. Διαθέτουν όμως οι άνθρωποί του την ψυχική δύναμη να ζητήσουν από τις τράπεζες να αποδεσμεύσουν ένα ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μισθούς τους για να δοθεί στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα στις πυρκαγιές.

«Το MEGA αδυνατεί να συμβάλλει στην ενημέρωση των τηλεθεατών στο θέμα της εθνικής τραγωδίας. Δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να προσφέρει αυτό το οποίο υπηρετούσε με συνέπεια τα τελευταία 26 χρόνια και βρισκόταν- όπως όλοι οι τηλεθεατές γνωρίζουν- στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Οι εργαζόμενοι του MEGA δεν μένουν απαθείς απέναντι στον πόνο και την ανάγκη των συνανθρώπων μας που έχασαν τα πάντα στη μεγάλη καταστροφή. Επιθυμούν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες.

Ζητούμε από τις τράπεζες που κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και στους οποίους έχουν συγκεντρωθεί χρήματα από την εργασία μας να αποδεσμεύσουν το ποσό που ισοδυναμεί σε δύο μηνιαίους μισθούς των εργαζομένων με σκοπό το ποσό αυτό να προσφερθεί στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες του ατελείωτου πόνου που ζουν οι συνάνθρωποί μας και ατομικά ο καθένας από εμάς προσφέρει ότι μπορεί (ρούχα, φάρμακα, αίμα).

Στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για τους πληγέντες της καταστροφής ζητούμε να μεταφερθεί ποσό ίσο με τους δύο μισθούς όλων μας.

Ζητούμε να παρακαμφθεί όλη η γραφειοκρατική και τυπική διαδικασία της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. για λόγους ανώτερου σκοπού.

Η περίφημη νομοθετική ρύθμιση που δεν ήρθε ποτέ για τα δεσμευμένα από τις τράπεζες ποσά από τα οφειλόμενα μας ας γίνει επιλεκτικά για την μεταφορά του ποσού (ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς 420 εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.) στον κρατικό λογαριασμό για τους πληγέντες της φωτιάς.

Τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας ας εξετάσουν τις προϋποθέσεις, ας προχωρήσουν τις διαδικασίες κι ας μην κωφεύσουν άλλη μια φορά σε ένα διαφορετικό αίτημά μας.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας

Εργαζόμενοι MEGA»

Διαβάστε ακόμα: Σελίδα για τους αγνοούμενους από τις πυρκαγιές στην Αττική από την google

Διαβάστε ακόμα: Το οικόπεδο στο Μάτι που έγινε πύρινος τάφος για 26 άτομα από τις πυρκαγιές

Διαβάστε ακόμα: Σοκ: Σεφ ανέβασε βίντεο με πυρκαγιές λίγο πριν καεί με την οικογένειά του

Διαβάστε ακόμα: Συνεχίζεται η τραγωδία στο Μάτι: Νεκροί πατέρας και αδερφό της 13χρονης που πήδηξε στο γκρεμό

Διαβάστε ακόμα: Οδοιπορικό του Εleftherostypos.gr στο Μάτι που χάθηκε για πάντα από την πυρκαγιά

Διαβάστε ακόμα: Amber Alert για τις δίδυμες που αγνοούνται από την πυρκαγιά στο Μάτι.