Ο Ζάεφ προσφέρει 97 χιλιάδες ευρώ βοήθεια στην Ελλάδα για τις φονικές πυρκαγιές

24/07/18 • 17:12 | UPD 24/07/18 • 17:12

Newsroom eleftherostypos.gr

Την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 6 εκατ. δηναρίων, δηλαδή 97.000 ευρώ, στα ελληνικά κυβερνητικά όργανα, για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές στην Αττική, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 6 εκατ. δηναρίων, δηλαδή 97.000 ευρώ, στα ελληνικά κυβερνητικά όργανα, για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές στην Αττική, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, εξέφρασε τη λύπη για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας πως θα διαθέσει στις ελληνικές Αρχές οικονομική βοήθεια, αλλά και ανθρωπιστική εάν απαιτηθεί.

«Οι πολίτες μας με βαθιά θλίψη ενημερώθηκαν από τις ειδήσεις για τις μεγάλες απώλειες και τους νεκρούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και στην περιοχή της Αθήνας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στο φίλο ελληνικό λαό, και βαθύνει θλίψη για τις χαμένες ζωές και τη συμπαράστασή μας σε όλες τις οικογένειες που σ’ αυτή την τρομερή τραγωδία έχασαν συγγενείς και φίλους», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ανακοινώνοντας την απόφαση για διάθεση 6 εκατ. δηναρίων προς την Ελλάδα.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο που θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα συντονίζει τις διαδικασίες για την αποστολή κατάλληλης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Нашите граѓани со длабока тага ги примаат вестите за големите загуби и жртви од катастрофалните пожари во Грција, во…

Posted by Zoran Zaev on Tuesday, 24 July 2018

Την ίδια ώρα, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη θλίψη του λαού για τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική. «Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στον φιλικό ελληνικό λαό και το βαθύ πένθος για τις χαμένες ζωές όλων των οικογενειών που έχασαν τους αγαπημένους τους και τους φίλους τους σε αυτή την τρομερή τραγωδία», έγραψε στο Twitter.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι αγνοούμενοι από τις πυρκαγιές στην Αττική [εικόνες]
Διαβάστε ακόμα: Πυρκαγιές στην Αττική, η επόμενη ημέρα: Τα καρέ της καταστροφής και της οδύνης
Διαβάστε ακόμα: «Το Μάτι δεν υπάρχει πια» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Διαβάστε ακόμα: Κόκκινο Λιμανάκι: Το μονοπάτι που σκοτώθηκαν 25 άτομα από τις πυρκαγιές
Διαβάστε ακόμα: Η πυρκαγιά στην Κινέτα από το διάστημα – Εικόνες που κόβουν την ανάσα
Διαβάστε ακόμα: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Τσίπρας στο διάγγελμά του για τις πυρκαγιές
Διαβάστε ακόμα: Πυρκαγιές: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πυρόπληκτους
Διαβάστε ακόμα: Πού μπορούν να απευθυνθούν οι πυρόπληκτοι για βοήθεια