ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ

ΑΔΜΗΕ: Η πυρκαγιά στους πυλώνες της ΔΕΗ στο Κρυονέρι δεν προκαλεί ανησυχία

17/07/18 • 14:56 | UPD 17/07/18 • 14:56

Newsroom eleftherostypos.gr

Κανένας λόγος ανησυχίας για την ομαλή ηλεκτροδότηση της Αττικής δεν πρέπει να υπάρχει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για την πυρκαγιά σε πυλώνες της ΔΕΗ στο Κρυονέρι.

Το συμβάν το οποίο έγινε άμεσα γνωστό από το EleftherosTypos.gr, προκάλεσε πανικό στην περιοχή το βράδυ της Δευτέρας, αφού οι εκρήξεις ήταν απανωτές, ενώ η πυρκαγιά φώτισε το Κρυονέρι από τις φλόγες. Χαρακτηριστικό του πανικού που προκλήθηκε είναι το γεγονός πως ορισμένοι από τους κατοίκους μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και κατευθύνθηκαν προς την πηγή της φωτιάς και των εκρήξεων για να δουν ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει καθώς η ενημέρωση από την Πυροσβεστική ήταν ελλιπής.

Ο αττικός ουρανός το βράδυ της Δευτέρας άστραψε μετά τις 22:30 με τους πολίτες σε Άγιο Στέφανο και Κρυονέρι να βγαίνουν πανικόβλητοι στους δρόμους ψάχνοντας απεγνωσμένα να καταλάβουν από πού ακούγονται οι εκρήξεις. Παράλληλα όπως σημείωναν κάτοικοι του Κρυονερίου στο EleftherosTypos.gr «οι φωτιές υψώθηκαν δεκάδες μέτρα στον ουρανό, δεν ξέραμε εάν βομβαρδιστήκαμε».

Η πληροφόρηση από τις αρμόδιες αρχές ήταν περιορισμένη για πολλές ώρες με το ρεπορτάζ να λέει πως η Αττική γλύτωσε το γενικό μπλακ άουτ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμής. 14 ώρες ωστόσο μετά το συμβάν, ο ΑΔΜΗΕ έρχεται με δελτίο Τύπου να δώσει καθησυχάσει και να τονίσει τις αντοχές του συστήματος.

Στην ανακοίνωσή του δεν γίνεται λόγος για την φύση της ζημιάς, ούτε τι την προκάλεσε. «Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι τη νύχτα της 16ης Ιουλίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά λόγω βλάβης σε στοιχείο του Συστήματος Μεταφοράς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου Αττικής. H πυρκαγιά σβήστηκε ταχύτατα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα τονίζεται ότι «το συμβάν δεν επηρέασε καθόλου την ομαλή τροφοδότηση των καταναλωτών της Αττικής και δεν σημειώθηκε η παραμικρή διακοπή ηλεκτροδότησης εξαιτίας αυτού, πράγμα που αντανακλά τις ισχυρές αντοχές του Συστήματος».

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ όπως εστάλη μέσω Δελτίου Τύπου:

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι τη νύχτα της 16ης Ιουλίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά λόγω βλάβης σε στοιχείο του Συστήματος Μεταφοράς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου Αττικής. H πυρκαγιά σβήστηκε ταχύτατα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το συμβάν δεν επηρέασε καθόλου την ομαλή τροφοδότηση των καταναλωτών της Αττικής και δεν σημειώθηκε η παραμικρή διακοπή ηλεκτροδότησης εξαιτίας αυτού, πράγμα που αντανακλά τις ισχυρές αντοχές του Συστήματος.

Ηδη συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον εξοπλισμό που υπέστη βλάβη λόγω της πυρκαγιάς. Οι βλάβες έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η πλήρης αποκατάστασή τους εντός των επόμενων 24ωρων.

Ο ΑΔΜΗΕ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Συστήματος και την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Αττικής.