ΠΑΡ ΟΛΙΓΟ ΜΠΛΑΚ ΟΥΤ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

Περίεργη σιωπή για τις εκρήξεις σε πυλώνες της ΔΕΗ στο Κρυονέρι

17/07/18 • 12:18 | UPD 17/07/18 • 12:35

Γ.Δ.Μ.

Με το σταγονόμετρο έρχονται οι πληροφορίες σχετικά με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο κέντρο υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι το βράδυ της Δευτέρας που πρώτο το EleftherosTypos.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας με αποκλειστικές εικόνες.

Ο αττικός ουρανός το βράδυ της Δευτέρας άστραψε μετά τις 22:30 με τους πολίτες σε Άγιο Στέφανο και Κρυονέρι να βγαίνουν πανικόβλητοι στους δρόμους ψάχνοντας απεγνωσμένα να καταλάβουν από πού ακούγονται οι εκρήξεις. Παράλληλα όπως σημείωναν κάτοικοι του Κρυονερίου στο EleftherosTypos.gr «οι φωτιές υψώθηκαν δεκάδες μέτρα στον ουρανό, δεν ξέραμε εάν βομβαρδιστήκαμε».

Χαρακτηριστικό του πανικού που προκλήθηκε είναι το γεγονός πως ορισμένοι από τους κατοίκους μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και κατευθύνθηκαν προς την πηγή της φωτιάς και των εκρήξεων για να δουν ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει καθώς η ενημέρωση από την Πυροσβεστική ήταν ελλιπής.

Τελικώς μετά από λίγα λεπτά οι φωτιές και οι εκρήξεις σταμάτησαν, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αττική γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το γενικό μπλακ άουτ. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε, είναι εκτός λειτουργίας δύο από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, ωστόσο το μέλλον κρίνεται δύσκολο. Όχι γιατί δεν μπορούν να γίνουν οι επισκευές, αλλά γιατί η κατάσταση των αυτομετασχηματιστών εξαρτάται από την ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τις επόμενες ώρες, λόγω του καύσωνα και των κλιματιστικών.

  • Save

Μέχρι στιγμής για το πρωτοφανές περιστατικό δεν έχει εκδοθεί καμμία ανακοίνωση όπως θα έπρεπε να έχει κάνει η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και η Πυροσβεστικής που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παράλληλα ευθύνη για την ενημέρωση του κοινού έχει και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που, όμως, σιωπά και αυτή.