«Ο θάνατος ήταν ακαριαίος»

«Είχε 14 χτυπήματα σε καρδιά και πνεύμονες»: Η κατάθεση του ιατροδικαστή στη δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

04/07/18 • 19:00 | UPD 04/07/18 • 19:03

Newsroom eleftherostypos.gr

Σοκάρει η κατάθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο σώμα της Δώρας Ζέμπερη, μετά τη δολοφονία από τον Εμμανουήλ Σοροπίδη. 

Σοκάρει η κατάθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο σώμα της Δώρας Ζέμπερη, μετά τη δολοφονία από τον Εμμανουήλ Σοροπίδη.

Ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή της 33χρονης αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε: «Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος» ανέφερε σύμφωνα με το newsit.gr.

  • Εισαγγελέας: Σας έκανε κάτι εντύπωση;
  • Μάρτυρας: Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.
  • Εισαγγελέας: Που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους.
  • Μάρτυρας: Τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Η πολύ μεγάλη ένταση που υπήρχε εντός και εκτός δικαστηρίου οδήγησε στην διακοπή της δίκης για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Η δίκη διακόπηκε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του αδελφού του θύματος, καθώς η οικογένεια της Δώρας  κινήθηκαν εναντίον του δράστη της στυγερής δολοφονίας με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες και να τον προστατεύσουν.

Οι αστυνομικοί δημιούργησαν «ασπίδα» για να τον προστατεύσουν, ενώ η αδελφή του θύματος ξέσπασε φωνάζοντας : «τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις… Τι τον φυλάτε;».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε από την δικαστική αίθουσα τους συγγενείς, απειλώντας ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση που δεν πέσουν οι τόνοι.

Στην κατάθεση του ο πατέρας της Δώρας είπε:«Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος ενώ η μητέρα της τόνισε: «Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου, που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δισ ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια,  το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ. Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος, είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω, να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».

Μετά την διακοπή γης δίκη η μητέρα της Δώρας είπε:

«Δεν αντέχω να βλέπω τον φονιά του παιδιού μου μπροστά μου, που μου στέρησε τη ζωή του παιδιού μου χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος που άπλωσε τα χέρια του πάνω σε αυτό το παιδί. Και να ζητάει τι; Δεν έχει καμία δικαιολογία. Για εμάς πρέπει να καταδικαστεί σε θανατική ποινή. Και αν δεν μαρτυρήσει θα τον κάνουμε εμείς να μαρτυρήσει.

»Με ποιο δικαίωμα αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού μου; Δεν το είχε ενοχλήσει το παιδί μου. Το παιδί μου ήταν άγγελος και άγγελος και εδώ και άγγελος στον ουρανό. Αυτός γιατί να ζει; Θα δεχτώ συγγνώμη από αυτόν που τριγυρνούσε στην γειτονιά μου, παρακολουθούσε το παιδί 20 μέρες, ένα μήνα;

»Αν είναι δυνατόν, χωρίς να τον έχει πειράξει το παιδί μου. Ας ερχόταν να σκοτώσει εμένα, γιατί το παιδί μου; Το παιδί το έβλεπα φοβισμένο. Υπήρχαν γείτονες που τον είχαν δει. Και με αμάξι κυκλοφορούσε γύρω γύρω από το σπίτι μου με μία μαύρη BMW και στο παγκάκι στην πλατεία γυρόφερνε και στο ψιλικατζίδικο λίγα μέτρα από το σπίτι ψώνιζε μαζί με την Δώρα και στην στάση και στον φούρνο που ήταν στην στάση.

Είναι Σατανάς και πρέπει να είχε και άλλους (συνεργούς). Έχω δεχτεί επίθεση από το νεκροταφείο. Δεν τολμάω να πάω ούτε στο μνήμα του παιδιού μου, με ειρωνεύονται, με περιγελούν, μου έχουν φέρει δυο φορές αστυνομία και μου όρμηξε ο παπάς και με χτύπησε. Τον πείραξε ότι του είπα γιατί δεν κάλεσε ασθενοφόρο έγκαιρα, δεν βγήκε που φώναζε το παιδί μου «βοήθεια» και γιατί είχε ζητήσει από το παιδί μου να πάει για καφέ μαζί του όταν ήταν ζωντανή».

Πήγαν να τον λιντσάρουν πριν την δίκη

«Φονιά να πεθάνεις, την κατάρα μου να έχεις, μας κατέστρεψες την οικογένεια». Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη όταν αντίκρυσε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της κόρης της, Εμμανουήλ Σοροπίδη να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα.

Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη περίμενε στην είσοδο του δικαστηρίου, μαζί με τους δικηγόρους του, και στη θέα του δολοφόνου της κόρης του τού επιτέθηκε λέγοντάς του: «Αλήτη, φέρε μου πίσω το παιδί». Μάλιστα, προσπάθησε να του ορμήξει όχι μια και δυο φορές, αλλά συνεχώς, τον εμπόδισαν ωστόσο οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλευρό του.

Η μητέρα και η αδελφή της Δώρας ξέσπασαν σε κλάματα και θρήνους, από την άλλη πλευρά.

Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο είναι δρακόντεια και υπάρχει ειδικό μηχάνημα ελέγχου στην είσοδο, για όσους εισέρχονται στο χώρο. Η πρόεδρος του δικαστηρίου αναγνωρίζοντας την οδύνη και τον πόνο των συγγενών ζήτησε να επικρατήσει ήρεμο κλίμα για να αναζητηθεί η αλήθεια και επίκειται η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα για να αρχίσει ουσιαστικά η εκδίκαση της υπόθεσης.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κατηγορούμενος, δήλωσε ψαράς στο επάγγελμα και πατέρας δυο παιδιών. Στη συνέχεια, ο συνήγορός του υπέβαλε αίτημα ώστε να καταθέσει στο δικαστήριο ο πραγματογνώμονας σχετικά με το «ορφανό» βιολογικό υλικό που είχε βρεθεί στο σώμα της αδικοχαμένης κοπέλας.

Επίσης τόνισε ότι δεν διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη σχετικά με την τοξικομανία του κατηγορουμένου και τις συνθήκες υπό τις οποίες τέλεσε το έγκλημα. Τα αιτήματα απορρίφθηκαν από το δικαστήριο κατόπιν σχετικής πρότασης της εισαγγελέως.

Υπενθυμίζεται πως ο 58χρονος, αρχικά είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη, στη συνέχεια όμως σε συμπληρωματική απολογία του στις ανακριτικές αρχές ανακάλεσε, επιχειρώντας να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί περίπου 10 ημέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η νεαρή γυναίκα είχε δεχθεί 14 μαχαιριές με τον κατηγορούμενο Σοροπίδη να υποστηρίζει αρχικά στις αρχές πως είχε πάει στο νεκροταφείο για να κλέψει και πως εκεί είδε τυχαία την κοπέλα, την πλησίασε και με μαχαίρι την απείλησε να του δώσει την τσάντα της. Η 32χρονη, σύμφωνα με τον ίδιο, αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα της και τότε εκείνος την χτύπησε με το μαχαίρι αρκετές φορές.