ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ [ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ]

Πήγαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη – «Αλήτη θα σε κάνω κομμάτια»

04/07/18 • 14:02 | UPD 04/07/18 • 14:04

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε φορτισμένο κλίμα, με κραυγές, αποδοκιμασίες και απόπειρες λιντσαρίσματος ξεκίνησε η δίκη του 58χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Σε φορτισμένο κλίμα, με κραυγές, αποδοκιμασίες και απόπειρες λιντσαρίσματος ξεκίνησε η δίκη του 58χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

«Φονιά να πεθάνεις, την κατάρα μου να έχεις, μας κατέστρεψες την οικογένεια». Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη όταν αντίκρυσε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της κόρης της, Εμμανουήλ Σοροπίδη να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα.

Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη περίμενε στην είσοδο του δικαστηρίου, μαζί με τους δικηγόρους του, και στη θέα του δολοφόνου της κόρης του τού επιτέθηκε λέγοντάς του: «Αλήτη, φέρε μου πίσω το παιδί». Μάλιστα, προσπάθησε να του ορμήξει όχι μια και δυο φορές, αλλά συνεχώς, τον εμπόδισαν ωστόσο οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλευρό του.

Η μητέρα και η αδελφή της Δώρας ξέσπασαν σε κλάματα και θρήνους, από την άλλη πλευρά.

Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο είναι δρακόντεια και υπάρχει ειδικό μηχάνημα ελέγχου στην είσοδο, για όσους εισέρχονται στο χώρο. Η πρόεδρος του δικαστηρίου αναγνωρίζοντας την οδύνη και τον πόνο των συγγενών ζήτησε να επικρατήσει ήρεμο κλίμα για να αναζητηθεί η αλήθεια και επίκειται η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα για να αρχίσει ουσιαστικά η εκδίκαση της υπόθεσης.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κατηγορούμενος, δήλωσε ψαράς στο επάγγελμα και πατέρας δυο παιδιών. Στη συνέχεια, ο συνήγορός του υπέβαλε αίτημα ώστε να καταθέσει στο δικαστήριο ο πραγματογνώμονας σχετικά με το «ορφανό» βιολογικό υλικό που είχε βρεθεί στο σώμα της αδικοχαμένης κοπέλας.

Επίσης τόνισε ότι δεν διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη σχετικά με την τοξικομανία του κατηγορουμένου και τις συνθήκες υπό τις οποίες τέλεσε το έγκλημα. Τα αιτήματα απορρίφθηκαν από το δικαστήριο κατόπιν σχετικής πρότασης της εισαγγελέως.

Υπενθυμίζεται πως ο 58χρονος, αρχικά είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη, στη συνέχεια όμως σε συμπληρωματική απολογία του στις ανακριτικές αρχές ανακάλεσε, επιχειρώντας να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί περίπου 10 ημέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η νεαρή γυναίκα είχε δεχθεί 14 μαχαιριές με τον κατηγορούμενο Εμ. Σοροπίδη να υποστηρίζει αρχικά στις αρχές πως είχε πάει στο νεκροταφείο για να κλέψει και πως εκεί είδε τυχαία την κοπέλα, την πλησίασε και με μαχαίρι την απείλησε να του δώσει την τσάντα της. Η 32χρονη, σύμφωνα με τον ίδιο, αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα της και τότε εκείνος την χτύπησε με το μαχαίρι αρκετές φορές.