Νεκρός υπάλληλος καθαριότητας στο Κορωπί από τσίμπημα σφήκας

26/06/18 • 16:55 | UPD 26/06/18 • 17:56

Υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Κρωπιάς άφησε την τελευταία του πνοή από αλλεργικό σοκ που υπέστη μετά από τσίμπημα σφήκας.

Υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Κρωπιάς άφησε την τελευταία του πνοή από αλλεργικό σοκ που υπέστη μετά από τσίμπημα σφήκας.

Ο 45χρονος υπάλληλος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το κοντινότερο ασθενοφόρο βρισκόταν στο Λαύριο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να παραλάβει τον υπάλληλο και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η ανακοίνωση του ΟΤΑ Αττικής: 

«Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση που έχει αφήσει όλη τη περιοχή των Μεσογείων χωρίς νοσοκομείο και με ελλιπή αριθμό ασθενοφόρων να προσπαθούν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες. Ο συνάδελφος μπορεί και να είχε σωθεί αν έγκαιρα είχε έρθει το ασθενοφόρο και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

 Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του συναδέλφου αλλά και στους συναδέλφους του.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες στις υπηρεσίες καθαριότητας είναι απαράδεκτες. Οι συνάδελφοι καθημερινά δίνουν μάχη για το μεροκάματο με κίνδυνο την ζωή τους.

Συνάδελφοι ως εδώ. Αρκετούς συναδέλφους μας θρηνήσαμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, οργανώνουμε τον αγώνα μας. Τώρα σε κάθε δήμο με ευθύνη του σωματείου θα πρέπει να συγκροτηθούν Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας απαιτώντας να αλλάξει η νομοθεσία που θέλει τις συγκεκριμένες επιτροπές να έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, απαιτούμε σε κάθε δήμο να υπάρχει Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Εργασίας. Δεν βγαίνουμε για δουλειά αν δεν έχουμε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για ακόμα μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δήμου Κορωπίου.»