Ισχυρή αστυνομική δύναμη στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης υπό τον φόβο επεισοδίων [εικόνες]

26/06/18 • 11:55 | UPD 26/06/18 • 11:55

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται από νωρίς το πρωί έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα, λόγω του φόβου αντιδράσεων των κατοίκων

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται από νωρίς το πρωί έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα, λόγω του φόβου αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής για τη μεταφορά και την εναπόθεση των δεματοποιημένων απορριμάτων.

Στο νησί έχουν φτάσει από τα ξημερώματα δεκατρείς διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες της ΟΠΚΕ, ενώ στις επιχειρήσεις του συνδράμει η αστυνομική δύναμη του νησιού.

Οι κάτοικοι της περιοχής της Νότιας Κέρκυρας είναι επί ποδός από πολύ νωρίς στους δρόμους και απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση. Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού Συμβουλίου, οι κάτοικοι και οι αντιδήμαρχοι της Νότιας Κέρκυρας εξέφρασαν για ακόμη μία φορά, εντόνως την αντίθεσή τους για τη μεταφορά των απορριμάτων στη Νότια Κέρκυρα, λύση «αναπόφευκτη» σύμφωνα με το δήμαρχο, για την εκτόνωση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων που έχει προκύψει στο νησί, μετά και το «φρακάρισμα» από απορρίμματα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα, άνοιξε ο δρόμος για τη χρήση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμμης, προκειμένου να καταστεί νόμιμη η εναπόθεση προσωρινά των δεμάτων των σκουπιδιών, καθώς δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων που ζήτησε ο ΣΥΔΙΣΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση αυτή, ο ΣΥΔΙΣΑ πλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΧΥΤΑ Λευκίμμης χωρίς να προηγηθούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τον πρόσφατο εμπρησμό.

Ωστόσο η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, βάδιζε τις τελευταίες ημέρες σε κλίμα αβεβαιότητας, με τον δεματοποιητή των στερεών αποβλήτων να τίθεται αρχικά εκτός λειτουργίας, ενώ και μετά την επισκευή του, να μη καταφέρνει να δεματοποιήσει το μεγάλο όγκο απορριμμάτων που συσσωρεύονται καθημερινά και αυξάνονται, μέρα με την ημέρα, καθώς ήδη το νησί έχει «πνιγεί» από τουρισμό, με συνέπεια να αυξάνεται και ο όγκος ρίψης σκουπιδιών.