κρίθηκε προφυλακιστέος

Φυγαδεύτηκε από τα δικαστήρια ο Σώρρας – Τι είπε στους οπαδούς του

21/06/18 • 15:49 | UPD 21/06/18 • 15:49

Μέσα από το άλσος πίσω από τα δικαστήριο φυγαδεύτηκε ο Αρτέμης Σώρρας συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Μέσα από το άλσος πίσω από τα δικαστήριο φυγαδεύτηκε ο Αρτέμης Σώρρας συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Μετά την απολογία το, βγήκε από τον ανακριτή καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς του οι οποίοι του φώναξαν «Γεια σου αρχηγέ», για να τον ακούσουν να τους απαντά «Όλα στα χέρια σας τώρα».

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τις έωλες. Μάλιστα επισήμανε ότι θα προσφύγει  κατά της προφυλάκισής του στο επόμενο πενθήμερο.

Στο μεταξύ, μαζικό «παρών» δίνουν έξω από τα δικαστήρια στην πρώην σχολή «Ευελπίδων» εκατοντάδες οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποστηρικτές της «Ελλήνων Συνέλευσις» έχουν ταξιδέψει από ολόκληρη την Ελλάδα προκείμενου να συμπαρασταθούν στον ηγέτη τους, ο οποίος απολογείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ του «ευεργέτη» Αρτέμη Σώρρα, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο, αλλά και τον «Ελλάνιο όρκο», όπως τον αποκαλούν.

Ο κατηγορούμενος, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία σε βάρος του Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας.

Copy link
Powered by Social Snap