Η ΝΔ δεσμεύεται να καταργήσει το νόμο

«Αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος»: Έντονες αντιδράσεις για την άδεια που πήρε ο Κουφοντίνας

19/06/18 • 19:41 | UPD 19/06/18 • 19:47

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χορήγηση διήμερης άδειας στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χορήγηση διήμερης άδειας στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα. 

«Είναι αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος, επειδή ένας δολοφόνος κάνει απεργία πείνας» τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

Το γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει αμέσως τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου και αμετανόητοι τρομοκράτες, όπως ο Κουφοντίνας, δεν θα παίρνουν άδεια εξόδου από τις φυλακές».

Αμερικανική Πρεσβεία: Επαίσχυντη αδικία η άδεια που πήρε ο Κουφοντίνας

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η τοποθέτηση που έκανε η Αμερικανική Πρεσβεία για την άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτή την τρίτη άδεια σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο. Είναι μια επαίσχυντη αδικία στις οικογένειες των πολυάριθμων θυμάτων του και ένα περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του να διαπράττουν βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του» αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική πρεσβεία.

Μπακογιάννης: Είσαι δολοφόνος; Κάνε «απεργία πείνας»

Με μία οργισμένη ανάρτηση στο Facebook o Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε την τρίτη άδεια που πήρε ο δολοφόνος του πατέρα του, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η ανάρτηση που έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε:

«Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Και μάλιστα κατά συρροή; Είσαι βιαστής; Είσαι παιδεραστής; Γενικά εγκληματίας; Θέλεις να βγεις από τη φυλακή; Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάνε κι εσύ μια «απεργία πείνας» ή βάλε τους φίλους σου να κάνουν καμιά κατάληψη και να σηκώσουν και κανένα πανό. Κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται».

Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Και μάλιστα κατά συρροή; Είσαι βιαστής; Είσαι παιδεραστής; Γενικά εγκληματίας; Θέλεις να…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης on Tuesday, 19 June 2018

Βγήκε για διήμερη άδεια από τις φυλακές ο Κουφοντίνας

Ο δολοφόνος τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη βγήκε την Τρίτη από τις φυλακές. Απ’ έξω τον περίμεναν η σύντροφός του Αγγελική και ο γιος του Έκτορας. Όλοι μαζί μετέβησαν στον Βαρνάβα όπου βρίσκεται και το σπίτι τους. Πρώτος υποδέχτηκε τον Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές και τον αγκάλιασε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποχρεούται να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα Νέας Μάκρης κάθε μέρα μεταξύ 10:00-14:00. Αυτό συνιστά χαλάρωση των περιοριστικών όρων αφού στις προηγούμενες δύο 48ωρες άδειες, ο εκτελεστής της 17Ν έπρεπε να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές την ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα στο διάστημα που ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας πραγματοποίησαν εισβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, ενώ έκαναν και «παρέμβαση» στον ιερό λόφο της Ακρόπολης απλώνοντας πανό υπέρ και κατηγορώντας την πολιτεία ότι «σκοτώνει» τον απεργό πείνας.