Συνθήματα, κυνηγητό και αποδοκιμασίες

Προπηλακισμοί στελεχών της κυβέρνησης για τη συμφωνία με τα Σκόπια [βίντεο]

19/06/18 • 18:46 | UPD 19/06/18 • 20:11

Αντιμέτωποι με οργισμένους πολίτες βρίσκονται βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία για το Σκοπιανό. 

Αντιμέτωποι με οργισμένους πολίτες βρίσκονται βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Την Τρίτη, αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών βρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, στα Γιαννιτσά.

Την στιγμή που αποχωρούσαν από το κτήριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, κόσμος που ήταν σε εκείνο το σημείο, άρχισε να τους γιουχάρει και να τους αποκαλεί «προδότες».

Στο βίντεο διακρίνεται η κυρία Τζάκρη να φεύγει με σκυμμένο κεφάλι.

Τους αποδοκίμασαν και στην Έδεσσα

Μετά τα Γιαννιτσα, Σταύρος Κοντονής και Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκαν την Έδεσσα. Σύμφωνα με το voria.gr, ομάδα πολιτών προσπάθησε να επιδώσει επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ απαγόρευσαν στους πολίτες την είσοδο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το σημείο τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».

Προπηλάκισαν την Κουντουρά – Ακυρώθηκαν οι επισκέψεις της στην Κρήτη

Το απόγευμα της Δευτέρας συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στα Χανιά, κατά τη διάρκεια εγκαινίων γραφείων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα Χανιά.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν πολίτες άρχισαν να καταφέρονται εναντίον της κας Κουντουρά, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Σκοπίων.

Τα μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα του κτηρίου και οι συγκεντρωμένοι το αντελήφθησαν με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν να τους κυνηγήσουν φωνάζοντας «προδότες».

Τα επεισόδια είχαν σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι επισκέψεις και οι συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού για λόγους ασφαλείας.

Αποδοκιμασίες και στη Λάρισα

Αποδοκιμασίες δέχτηκε κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος.

Οι αποδοκιμασίες που ακούγονταν έντονα από το ακροατήριο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία, διέκοψαν τον γνωστό για την αγροτοσυνδικαλιστική του δράση Λαρισαίο, που αποχώρησε φανερά ενοχλημένος από το βήμα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν από τον Νίκο Παπαδόπουλο να πάρει πίσω την υπογραφή του, εννοώντας την στήριξή του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διαδικασία της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή.