«Σεισμός» στον Όλυμπο – Εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση [εικόνες]

19/06/18 • 18:01 | UPD 19/06/18 • 18:49

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΡΟΝΤΗ ΔΙΟΣ-2018»

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΡΟΝΤΗ ΔΙΟΣ-2018», που διεξήχθη την Παρασκευή στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου (ΠΒΑΛ), από προσωπικό της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXIV ΤΘΤ «1ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ–ΦΛΩΡΙΝΑ»).

Η ΤΑΜΣ, εξετάζει τη διοίκηση και τον έλεγχο πυρός του Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ/ΕΜΑ), κατά την εκτέλεση βολής με πραγματικά πυρά, του συνόλου των οπλικών του συστημάτων.

Στην επίδειξη ισχύος πυρός του ασκούμενου Συγκροτήματος, το «παρών» έδωσαν ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, Αντιπροσωπεία αξιωματικών του Βουλγαρικού Στρατού, Αντιπροσωπεία εκπαιδευομένων της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ), εκπαιδευόμενοι ανθυπολοχαγοί των Σχολείων Εφαρμογής Οπλων και Σωμάτων και αντιπροσωπεία σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Όπως ανέφερε το ΓΕΣ, «Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό της XXIV ΤΘΤ, το οποίο προετοίμασε τη παραπάνω εκπαίδευση εργαζόμενο με πάθος, επιδεικνύοντας καινοτόμο σκέψη και επαγγελματισμό, συμβάλλοντας έτσι στην άριστη διεξαγωγή της δραστηριότητας και στην εξαγωγή πολύ χρήσιμων συμπερασμάτων για τους εκπαιδευόμενους».

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες: