Στα τυφλά οι έρευνες: Ψάχνουν εμπρηστή στην Κρήτη από το… μπλουζάκι

15/06/18 • 17:33 | UPD 15/06/18 • 17:33

Το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας, σε συνεργασία και με την ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν το θέμα, ελπίζοντας να φτάσουν στον δράστη της απόπειρας εμπρησμού στην Κρήτη. 

Το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας, σε συνεργασία και με την ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν το θέμα, ελπίζοντας να φτάσουν στον δράστη της απόπειρας εμπρησμού στην Κρήτη. 

Ως πολύ σοβαρό αξιολογείται ένα περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή μεταξύ Σελλίων και Ροδακίνου στο δήμου Αγίου Βασιλείου και ενεργοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Ρεθύμνου, Νίκο Λαγουδάκη, το βράδυ της Πέμπτης διερχόμενος από τον επαρχιακό δρόμο Σελλίων – Ροδακίνου διαπίστωσε ότι κάποιος είχε πετάξει μία μπλούζα που καιγόταν σε κάποιο σημείο. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Βαγγέλη Καπετανάκη, και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Το θέμα, όμως, προκάλεσε προβληματισμό, δεδομένου ότι αφορά μία περιοχή εξαιρετικά ευαίσθητη και πολύπαθη στο παρελθόν. Έτσι, το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας, σε συνεργασία και με την ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν το θέμα, ελπίζοντας να φτάσουν στον δράστη αυτής της απόπειρας εμπρησμού.

«Το περιστατικό αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρό, γιατί πρέπει να προλάβουμε καταστάσεις», σχολίασε ο κ. Λαγουδάκης, που πρόσθεσε πως τόσο η Π.Υ. όσο και η ΕΛ.ΑΣ. με περιπολίες ενισχύουν την περιοχή για να μην υπάρξουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δυσάρεστα περιστατικά.

Πηγή: cretalive.gr