Πανελλαδικές 2018: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

15/06/18 • 10:34 | UPD 15/06/18 • 10:42

Σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάστηκαν οι υποψήφιο για τις Πανελλαδικές. Αυτά είναι τα θέματα.

Σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάστηκαν οι υποψήφιο για τις Πανελλαδικές. Αυτά είναι τα θέματα.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

  • Δείτε τα θέματα στα Λατινικά με ένα κλικ ΕΔΩ
  • Δείτε τα θέματα στην Χημεία με ένα κλικ ΕΔΩ
  • Δείτε τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας με ένα κλικ ΕΔΩ

Χθες οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν σε: Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. Οι εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ ολοκληρώνονται την Πέμπτη 21 Ιουνίου. Από 22 έως 30 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα για υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σε ότι αφορά στα μαθήματα που ήδη έχουν εξετασθεί οι υποψήφιοι, τα μαθηματικά φαίνεται ότι δυσκόλεψαν τους υποψηφίους ενώ διαβαθμισμένης δυσκολίας κρίθηκαν τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής για τις φετινές Πανελλαδικές, καθώς εκτιμάται ότι απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές και απαιτούσαν την κατανόηση των εκφωνήσεων και ζητούμενων.

Όσον αφορά στα θέματα της Ιστορίας κρίνονται βατά, καθώς καλύπτουν βασικά κομμάτια της εξεταστέας ύλης, ενώ στο ίδιο επίπεδο με τα περσινά ήταν τα θέματα στο μάθημα των Αρχών Προγραμματισμού.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι οι υποψήφιοι, για να μην μηδενιστεί το γραπό τους. Οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2018 δεν πρέπει να έχουν μαζί τους: κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και διορθωτικό (blanco).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα που θα «κόβουν» το σήμα στα κινητά τηλέφωνα. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και αν είναι απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του. Επίσης, οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες δεν πρέπει να έχουν στην αίθουσα βιβλία, τετράδια και όποιου είδους σημειώσεις. Οι επιτηρητές θα φροντίζουν για την τήρηση των κανονισμών και αν τυχόν εντοπιστούν οι παραπάνω παραβάσεις ή «πιαστεί» μαθητής να προσπαθεί να αντιγράψει, τότε το γραπτό θα μηδενιστεί.