Πανελλαδικές 2018: Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας σήμερα

15/06/18 • 08:18 | UPD 15/06/18 • 08:18

Με Λατινικά, Χημεία και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις σε ημερήσια και εσπερινά Λύκεια.

Με Λατινικά, Χημεία και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις σε ημερήσια και εσπερινά Λύκεια.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Χθες οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν σε: Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. Οι εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ ολοκληρώνονται την Πέμπτη 21 Ιουνίου. Από 22 έως 30 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα για υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σε ότι αφορά στα μαθήματα που ήδη έχουν εξετασθεί οι υποψήφιοι, τα μαθηματικά φαίνεται ότι δυσκόλεψαν τους υποψηφίους ενώ διαβαθμισμένης δυσκολίας κρίθηκαν τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής για τις φετινές Πανελλαδικές, καθώς εκτιμάται ότι απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές και απαιτούσαν την κατανόηση των εκφωνήσεων και ζητούμενων.

Όσον αφορά στα θέματα της Ιστορίας κρίνονται βατά, καθώς καλύπτουν βασικά κομμάτια της εξεταστέας ύλης, ενώ στο ίδιο επίπεδο με τα περσινά ήταν τα θέματα στο μάθημα των Αρχών Προγραμματισμού.