Η στιγμή που παραδίδεται ο δολοφόνος της 13χρονης στην Άμφισσα [βίντεο]

12/06/18 • 08:31 | UPD 12/06/18 • 08:32

Παραδόθηκε ο δολοφόνος της 13χρονης Γιάννας στην Άμφισσα δίνοντας ένα πρώτο τέλος στο δράμα των συγγενών του άτυχου κοριτσιού.

Παραδόθηκε ο δολοφόνος της 13χρονης Γιάννας στην Άμφισσα δίνοντας ένα πρώτο τέλος στο δράμα των συγγενών του άτυχου κοριτσιού.

Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις των αστυνομικών μέσω συγγενικού του προσώπου, φαίνεται να πείστηκε ο 34χρονος, ο οποίος λίγο μετά τις 21.00 χθες το βράδυ προσήλθε οικειοθελώς στο Τμήμα Ασφαλείας Αμφισσας-Δελφών, όπου συνελήφθη δυνάμει του εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την ανθρωποκτονία του 13χρονου κοριτσιού, στις 4 Ιουνίου σε καταυλισμό της περιοχής.

Ο δράστης μετά τη δολοφονία είχε εξαφανιστεί βρίσκοντας καταφύγιο στα βουνά της περιοχής, τα οποία γνώριζε.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η σύλληψη του δράση θα εκτονώσει σε ένα βαθμό την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή μετά τα επεισόδια που είχαν εξελιχθεί για το θάνατο του άτυχου κοριτσιού. Μερικές ημέρες νωρίτερα είχε συλληφθεί ένας 40χρονος αλβανικής καταγωγής για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, καθώς φαίνεται πως συνόδευε τον δράστη κατά τη διάρκεια της θανατηφόρας επίθεσης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο 34χρονος λίγο πριν από τη δολοφονία είχε έρθει σε αντιπαράθεση και συμπλοκή με 35χρονο Ρομά που ζει στον καταυλισμό.

Ο δράστης πήγε στο σπίτι του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα, επέστρεψε στον καταυλισμό, άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου κοριτσιού και τον τραυματισμό του 35χρονου «αντιπάλου» του. Μετά τους πυροβολισμούς ο κρεοπώλης μπήκε στο αυτοκίνητό του, το οποίο εγκατάλειψε 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τον καταυλισμό.

Συγγενείς του θύματος τον καταδίωξαν, έκαψαν το αυτοκίνητο αλλά δεν βρήκαν τον δράστη, ο οποίος πρόλαβε να ξεφύγει, ενώ αργότερα προκάλεσαν φθορές και στο κατάστημα που διατηρούσε στην πόλη.

Μετά την κηδεία της μικρής ο κόσμος που βρισκόταν στο νεκροταφείο βγήκε στο δρόμο που συνδέει την Αμφισσα με τη Λαμία και προχώρησε σε αποκλεισμό της οδού που βρίσκεται στην είσοδο του καταυλισμού, ενώ σημειώθηκαν μέτριας έντασης επεισόδια.