Ο αρχηγός μεταξύ των συλληφθέντων

Στον εισαγγελέα τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα για το «ντου» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

11/06/18 • 18:53 | UPD 11/06/18 • 19:26

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο το πρωί τα 20 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», για την παράσταση και απόπειρα εισβολής, που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το πρωί της Τρίτης τα 20 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», για την παράσταση και απόπειρα εισβολής, που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων είναι για:

  • διατάραξη κοινής ειρήνης
  • διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών
  • πρόκληση σε διέγερση

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του υπουργείου, όπου πέταξαν τρικάκια για συμπαράσταση στον Δημήτρη Κουφοντίνα και προσπάθησαν να εισβάλουν στον χώρο, όταν ένας τα κατάφερε, αλλά όλοι συνελήφθησαν από τη φρουρά.

Αμέσως μετά το συμβάν η συλλογικότητα ανάρτησε ανακοίνωση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Σε νεότερη ανακοίνωση τους, μετά τη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις, ανάρτησαν και δεύτερη ανακοίνωση- πρόσκληση για συγκέντρωση το πρωί της Τρίτης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με αφορμή και τη δίκη 12 άλλων μελών του «Ρουβίκωνα», από παλαιότερες ενέργειες.

Η απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα υπέρ του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας λόγω της απεργίας πείνας που κάνει με αίτημα τη χορήγηση άδειας.

Η αντίδραση της εξωτερικής φρουράς ήταν άμεση, λόγω και των ενδείξεων για πιθανή «παρέμβαση» των αντιεξουσιαστών ήδη από την Κυριακή, με αποτέλεσμα να μην περάσει τελικώς στο εσωτερικό του Υπουργείου κάποιος από τους αντιεξουσιαστές.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός της αναρχικής συλλογικότητας.

Μάλιστα, μερικά από τα μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, δικάζονται την Τρίτη για άλλα αδικήματα.

H ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου.

Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια».

Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.   Το γεγονός ότι αποκλείστηκαν άμεσα από τη φρουρά 20 άτομα που επιχείρησαν να εισέλθουν το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Mητσοτάκης: Η κυβέρνηση προστατεύει τον Ρουβίκωνα

«Ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η «κανονικότητα» του κ. Τσίπρα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο.