«Η ελληνική κυβέρνηση #παρούσα»: Σήμερα το Athens Pride στην Αθήνα – Το μήνυμα Τσίπρα

09/06/18 • 10:21 | UPD 09/06/18 • 10:36

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 9 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος το Athens Pride. 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 9 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος το Athens Pride.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 19:00 και το σλόγκαν της φετινής διοργάνωσης είναι «Παρούσα». Παράλληλα, το κτήριο της Βουλής θα φωτιστεί για πρώτη φορά στα χρώματα της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν βουλευτές.

Στο Gay Pride θα συμμετέχουν η Ευρυδίκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής, η Άννα Γούλα, ενώ δεν θα λείπουν τα Drag Act και οι Rainbow Dancers.

Η ανακοίνωση του Athens Pride:

Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.

Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας.

Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε.

Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε.

Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε: Παρούσα.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o πρωθυπουργός, ΑλέξηςΤσίπρας καλωσόρισε το φετινό Athens Pride.

«Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Αντιπροσωπεία της ΝΔ

Αντιπροσωπεία στο Gay Pride στέλνει η Νέα Δημοκρατία, αύριο Σάββατο 9 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η NΔ για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι παρούσα στο Αthens Pride ενώνοντας τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων που υφίστανται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού ή του φύλου τους.

Τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Κωνσταντίνος Ζούλας, η Σοφία Ζαχαράκη και ο Γιώργος Σταμάτης.

Copy link
Powered by Social Snap