Αντιδράσεις στην φωταγώγηση της Βουλής για το Gay Pride

08/06/18 • 16:03 | UPD 08/06/18 • 16:12

Αντιδράσεις προκαλεί η φωταγώγηση της Βουλής στα χρώματα του Ουράνιου τόξου για το φετινό Gay Pride.

Αντιδράσεις προκαλεί η φωταγώγηση της Βουλής στα χρώματα του Ουράνιου τόξου για το φετινό Gay Pride. 

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση το κοινοβούλιο θα φωτιστεί στα χρώματα του Gay Pride, που είναι τα χρώματα του Ουράνιου τόξου, αλλά και με το σήμα του ελληνικού Gay Pride που είναι η Ακρόπολη βαμμένη στα χρώματα του ουρανίου τόξου.

Σημειώνεται ότι η φετινή παρέλαση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. του Σαββάτου με το σλόγκαν «Παρούσα».

Εκτός από τη Βουλή, χορηγοί στο φετινό Gay Pride είναι το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή επιτροπή στην Ελλάδα, η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, οι πρεσβείες της Αυστραλίας της Ολλανδίας και του Καναδά, η ΕΡΤ αλλά και το ίδρυμα Ωνάση και το ίδρυμα Μποδοσάκη.

Δημήτρης Καμμένος: Ναι στην αιγίδα, όχι στον χρωματισμό

Την αντίθεσή του στην απόφαση φωταγώγησης της Βουλής εξέφρασε με δήλωσή του στα dikaiologitika.gr ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί προσβολή του Θεσμού.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος «Η Βουλή των Ελλήνων να μην ταυτιστεί με τις αήθεις εικόνες του Gay Pride. Ναι στην αιγίδα. Ναι στην στήριξη του δικαιώματος να γίνει η πορεία. ΟΧΙ χρωματισμός της Βουλής των Ελλήνων στα χρώματα του Gay Pride» και πρόσθεσε: «ΌΧΙ στην προσβολή του Θεσμού. ΌΧΙ στην προσβολή του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου. Ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου πάνω και με μέσον τον Ναό της Δημοκρατίας. Υπάρχει χρόνος να διορθώσουμε την λάθος απόφαση».

Απόστολος Γκλέτσος: Όχι, δεν θα έπρεπε να φωταγωγηθεί

Αντίθετος στην απόφαση φωταγώγησης της Βουλής είναι και ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, δηλώνοντας στο «Θέμα 104,6» «Όχι δεν θα έπρεπε να φωταγωγηθεί». Και ο δήμαρχος Στυλίδας κατέληξε λέγοντας «Παίρνεις ένα δέντρο και αφήνεις το δάσος. Είναι μια μεγάλη συζήτηση για το Gay Pride. Να σου πω εγώ τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, πιεζόμενος από 500 διαφορετικά σημεία… δεν μπορώ να στο πω τώρα»