Ένοχος ο παραολυμπιονίκης για το φονικό του ξενοδόχου στο Μοσχάτο

07/06/18 • 18:55 | UPD 07/06/18 • 18:55

Ένοχος κρίθηκε ο παραολυμπιονίκης που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου, το Μάρτιο του 2017, μέσα στο πρακτορείο του, στο Μοσχάτο.

Ένοχος κρίθηκε ο παραολυμπιονίκης που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου, το Μάρτιο του 2017, μέσα στο πρακτορείο του, στο Μοσχάτο.

Οι δικαστές δεν πείσθηκαν από τον ισχυρισμό του κρατουμένου ότι το βράδυ της δολοφονίας ήταν σε άμυνα ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της εδρας.

Το φονικό

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε κλείσει ραντεβού με τον 47χρονο στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο. Ο λόγος του ραντεβού σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, το θύμα ήθελε και πάλι να του μιλήσει για το δικαστήριο που τον είχε καλέσει να καταθέσει ως μάρτυρας.

«Ήθελα να τον εκφοβίσω, να δώσω επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Σκέφτηκα πως αν με βρίσει και με προσβάλλει θα βγάλω το πιστόλι για να τον τρομάξω. Δεν φαντάστηκα ότι θα μου επιτείθονταν, ότι θα έπεφτε πάνω στο όπλο» ανέφερε ο παραολυμπιονίκης.

Στη συνέχεια διηγήθηκε πως το ραντεβού έκλεισε με πρωτοβουλία του θύματος. «Σκέφτηκα να έχω το όπλο μαζί μου και σε περίπτωση που με βρίσει ή με απειλήσει να το βγάλω για να τον τρομάξω. Έκλεισα και το καταγραφικό της κάμερας γιατί σκέφτηκα πως αν τον τρομάξω με το όπλο θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία».

«Ήρθε και μου ζήτησε να δω κάτι χαρτιά και να πάω στο δικαστήριο να καταθέσω. Εγώ αρνήθηκα ξανά και τότε εκείνος θύμωσε πάλι και άρχισε να μου φωνάζει: Σακάτη, που πηδήξεις τη γυναίκα μου που μου κατέστρεψες την οικογένεια, και δεν έρχεσαι τώρα να καταθέσεις.

Εγώ τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω στο όπλο. Το έπιασα από πάνω. Αυτός το όπλισε πέφτοντας πάνω του. Το όπλο δεν ήταν οπλισμένο. Πάνω στην πάλη άκουσα πυροβολισμούς αλλά δεν κατάλαβα αν έπεσε σφαίρα. Μάλιστα είπε μέσα μου: να δεις που μου πούλησαν κρότου!».

Άμεση ήταν η επισήμανση της προέδρου, που ρώτησε τον κατηγορούμενο: «Συγγνώμη, είχατε μόλις πυροβολήσει και αυτό σκεφτήκατε;»

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος δεν περίμενε το θύμα να αμυνθεί και να προσπαθήσει να του αφαιρέσει το όπλο ενώ επανέλαβε πως μοναδικός σκοπός του ήταν να τρομάξει τον 47χρονο.

«Μου είπε με χτύπησες και τότε εγώ είδα τα αίματα. Το θύμα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία» είπε ο παραολυμπιονίκης και υποστήριξε πως κάποια στιγμή είδε το θύμα να σκύβει και σκέφτηκε πως θα έβγαζε όπλο αλλά εκείνος, «έβγαλε το κινητό του από το οποίο και κάλεσε την αστυνομία. Πέσανε ακόμη δυο πιστολιές».  Ακολούθησαν και άλλες ενώ ο κατηγορούμενος έψαχνε να βρει το κοντρόλ για να ανοίξει τα ρολά του μαγαζιού του και να φύγει.

«Πλέον δεν άκουγα τίποτα, μόνο μια σιωπή, τον είδα ξαπλωμένο ανάσκελα με αίματα στο κεφάλι του. Ανέπνεε βαριά όπως κάποιος που ξεψυχάει… Άνοιξα τα ρολά του μαγαζιού και βγήκα. Ενστικτωδώς πάτησα το κουμπί για να κλείσουν. Πήγα στο σπίτι και ήξερα ότι θα έρθει η αστυνομία, πράγμα που έγινε. Ήρθαν σπίτι μου και τους είπα ότι εγώ το έκανα», είπε ο παραολυμπιονίκης.

Ο παραολυμπιονίκης περιέγραψε στην απολογία του πως γνώριζε τη σύζυγο του θύματος «από τη γειτονιά » και πως «πάντα υπήρχε ένα φλερτ» μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον ίδιο η σύζυγος του θύματος του τηλεφώνησε πρώτη και ακολούθησε συνάντηση στην οποία του εξέφρασε το θαυμασμό της.

«Δεν το περίμενα. Της είπα: ‘’είσαι παντρεμένη έχεις δυο παιδιά’’. Μου απάντησε πως τα τελευταία επτά χρόνια κοιμάται χωριστά με τον σύζυγό της και πως ήταν θέμα χρόνου η έκδοση του διαζυγίου. Με κολάκευε αυτός ο θαυμασμός. Μετά από λίγες ημέρες την πήρα τηλέφωνο και βρεθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο, εκείνη το κανόνισε».

Ο ίδιος κατέθεσε στη συνέχεια πως μετά από τη συνάντησή αυτή, ο σύζυγος της κατηγορουμένης τον επισκέφθηκε στο πρακτορείο του για να παίξει Τζόκερ ο ίδιος και τα παιδιά του. «Μου είπε: Άντε μήπως κερδίσουμε στα λεφτά γιατί εδώ μέσα άλλοι κερδίζουν στην αγάπη. Μου άφησε ένα τσαντάκι πάνω στον πάγκο επιδεικτικά, το οποίο ήταν ελαφρώς ανοιγμένο. Είχε μέσα όπλο» είπε ο κατηγορούμενος για να συνεχίσει τις περιγραφές απειλητικών περιστατικών εκ μέρους του 47χρονου τόσο σε βάρος του όσο και της μητέρας του.

Στην απολογία του οι κατηγορούμενος αναφέρθηκε και σε συνάντηση, πριν τη μοιραία βραδιά, που είχε με το θύμα του μέσα στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο, η οποία όπως είπε διήρκησε τέσσερις ώρες περίπου. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο 47χρονος ξενοδόχος του ζήτησε, όπως υποστήριξε να καταθέσει ως μάρτυρας σε δικαστήριο που είχε με την σύζυγό του, πρόταση την οποία ο παραολυμπιονίκης, υποστήριξε ότι αρνήθηκε.

Στη συνέχεια ο παραολυμπιονίκης ισχυρίστηκε πως είχε προσεγγίσει τον ξενοδόχο και τον ενημέρωσε πως διέκοψε τη σχέση με τη συζυγό του και αν γύριζε το χρόνο πίσω δεν θα έκανε τίποτα μαζί της. Μάλιστα, υποστήριξε πως οι δυο τους δεν είχαν κάποιον ουσιαστικό δεσμό μεταξύ τους.

«Αυτό που μου λες μου αρέσει. Θέλω να τα πούμε οι δυο μας μόνοι μας» απάντησε κατά τον κατηγορούμενο το θύμα και έτσι ακολούθησε η τετράωρη συνάντηση των δυο ανδρών στο πρακτορείο του παραολυμπιονίκη. Όπως είπε ο κατηγορούμενος, όταν ανακοίνωσε στο θύμα την απόφασή του να μην καταθέσει ως μάρτυρας του στη δίκη που είχε με την εν διαστάσει σύζυγό του, εκείνος του απάντησε: Αφού λες πως μετάνιωσες για τη σχέση σου, πρέπει να το αποδείξεις στην πράξη».