Οργή λαού

Σκοπιανό: Δείτε live τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που διοργανώνονται σε 23 πόλεις

06/06/18 • 18:53 | UPD 06/06/18 • 20:03

«Oλα είναι έτοιμα», δηλώνουν όσοι διοργανώνουν τα συλλαλητήρια που γίνονται για το Σκοπιανό και την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στις 7.30 το απόγευμα έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν τα συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας που έχουν προγραμματισθεί σε 23 πόλεις της Ελλάδας.

Από την Κέρκυρα έως την Καβάλα και από το Πολύκαστρο έως την Κω, οι πολίτες θα βγουν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στην ΠΓΔΜ. Συγκριμένα, ο κόσμος θα συγκεντρωθεί σε δρόμους και πλατείες σε: Πέλλα, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

Οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητατης Μακεδονίας» τονίζουν πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές». Ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της επιτροπής, ανέφερε ότι τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες. Μίλησε για τον τρίτο ξεσηκωμό των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι ο λαός είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται πολλά για να κατέβει στο δρόμο.

Τα πλησιέστερα στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήρια είναι του Λαγκαδά και της Πέλλας, το οποίο είναι και το κεντρικό. Το απόγευμα λεωφορεία θα παραλαμβάνουν κόσμο από την πλατεία Αριστοτέλους και με πολύ χαμηλό αντίτιμο θα τους μεταφέρουν στην Πέλλα.

Ο πρόεδρος του υπεραστικού σταθμού «ΚΤΕΛ Μακεδονία», Χρήστος Λούπας είπε στον «Ε.Τ.» ότι δεν θα υπάρξουν έκτακτα δρομολόγια προς τις πόλεις όπου θα γίνουν τα συλλαλητήρια. «Υπάρχει τακτική σύνδεση με όλες τις πόλεις. Δεν θα μπουν έκτακτα δρομολόγια. Aλλωστε, υποθέτω ότι στα συγκεκριμένα συλλαλητήρια θα παραβρεθούν κάτοικοι των γύρω περιοχών και οι διοργανωτές δεν βασίζονται τόσο στην παρουσία των Θεσσαλονικέων», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του και ο μεγάλος τουριστικός πράκτορας, Μιχάλης Ζορπίδης, υπογράμμισε ότι δεν έχει κατατεθεί αίτημα μίσθωσης λεωφορείων για να μεταφέρουν πολίτες προς τις πόλεις όπου θα γίνουν τα συλλαλητήρια. Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές των 22 πόλεων καλούν τους πολίτες τους σε μαζική συμμετοχή και αρκετές από αυτές έχουν μισθώσει λεωφορεία για να μεταφέρουν κόσμο από τα γειτονικά χωριά.