Εικόνες & βίντεο

Σε ετοιμότητα οι Ειδικές Δυνάμεις – Εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση Salamis Storm 2018

06/06/18 • 18:08 | UPD 06/06/18 • 19:14

Το αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων ειδικών δυνάμεων επιβεβαιώθηκε και στην στρατιωτική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων Salamis Storm 2018.

Εντυπωσιακή ήταν η βαλκανική στρατιωτική άσκηση Salamis Storm 2018 που πραγματοποιήθηκε στη στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με τις ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας αλλά και τη συμμετοχή της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας να χαρίζουν σπάνια και συναρπαστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα. 

Θυμίζετε πως η άσκηση ξεκίνησε στις 31/5 και ολοκληρώθηκε σήμερα, 6/6 και πραγματοποιήθηκε από τα Στρατεύματα Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces Exercise-SOFEX).

Η άσκηση θεωρείται υψηλού συμβολισμού, ενώ εκτιμάται ότι ενισχύει σημαντικά τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια και μάλιστα σε μία περίοδο που η Τουρκία επιχειρεί να διεισδύσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) της άσκησης, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στη Νέα Πέραμο, παρουσία του υπ. Αμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος παρακολούθησε την άσκηση μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Mihai Fifor, και τον αντίστοιχο Σέρβο, Aleksandar Vulin. Τη Βουλγαρία εκπροσώπησε ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Αντρέι Μπότσεφ. Η άσκηση διεξήχθη για πρώτη φορά ύστερα από ελληνική πρωτοβουλία, με συμμετοχή προσωπικού Ειδικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Το «παρών» έδωσαν επίσης η πρέσβης του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν-Άμπα, ο πρέσβης της Κύπρου Κυριάκος Κενεβέζος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβ. Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρ. Χριστοδούλου και παρατηρητές από Κύπρο, Αίγυπτο, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ισραήλ και Πολωνία.

Σχετικά με την άσκηση,  ο κ. Καμμένος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε μαζί οι χώρες των Βαλκανίων, οι υπουργοί Αμυνας να στείλουμε ένα μήνυμα συνεργασίας, ειρήνης και δημιουργίας ενός ισχυρότατου άξονα σταθερότητας από την περιοχή των Βαλκανίων».