Να κηρυχθεί ένοχος ο παραολυμπιονίκης που «εκτέλεσε» το Λουκόπουλο ζήτησε η εισαγγελέας

05/06/18 • 20:02 | UPD 05/06/18 • 20:02

Ο παραολυμπιονίκης, Βασίλης Τσαγκάρης, θεωρείται ένοχος, αφού η εισαγγελέας του ΜΟΔ ζήτησε την καταδίκη του για τη δολοφονία Λουκόπουλου, αρνούμενη να αποδεχθεί οποιοδήποτε ελαφρυντικό.

Την ενοχή του Βασίλη Τσαγκάρη, ζήτησε  η εισαγγελέας του ΜΟΔ για τη δολοφονία Λουκόπουλου, αρνούμενη να αποδεχθεί οποιοδήποτε ελαφρυντικό. Ο παραολυμπιονίκης σκότωσε τον 47χρονο στο Μοσχάτο.

Για την εισαγγελέα  ο δράστης είχε δόλο, καθώς σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας αρκεί και ενδεχόμενος. Αρκεί δηλαδή, το υποκείμενο του εγκλήματος να προέβλεψε το αποτέλεσμα ως πιθανό και να το αποδέχθηκε.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, από τα πραγματικά περιστατικά προκύπτει ένα προσχεδιασμένο έγκλημα, αφού ο δράστης προσκάλεσε το θύμα στο χώρο του και πυροβόλησε εναντίον του, παρά τον ισχυρισμό του περί εκφοβισμού.

Εάν ήθελε απλά να εκφοβίσει θα σταματούσε την αποτρόπαιη ενέργειά του και δε θα είχαμε θάνατο. Επιπλέον, επιβαρυντικό στοιχείο αποτελεί η παραμέληση του θύματος που ο παραολυμπιονίκης άφησε να ψυχορραγεί, κλείδωσε το μαγαζί του, κατέβασε τα ρολά και έφυγε ανενόχλητος.

Παράλληλα, η εισαγγελέας αρνήθηκε να δεχθεί ελαφρυντικά στοιχεία, όπως τον πρότερο έντιμο βίο του δράστη, τον βρασμό ψυχικής ορμής ή τις λεκτικές προκλήσεις του θύματος κατά του δράστη.