Απίστευτο: Κρητικός έφτιαξε μηχανάκι που κινείται με… τσικουδιά [εικόνες]

04/06/18 • 19:47 | UPD 04/06/18 • 19:47

Μόνο ένας Κρητικός μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Ηλιάδης έφτιαξε μηχανάκι που κινείται με καύσιμο την τσικουδιά.

Μόνο ένας Κρητικός μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Ηλιάδης έφτιαξε μηχανάκι που κινείται με καύσιμο την τσικουδιά.
Ο κ Ηλιάδης, κάτοικος Κρήτης διακρίθηκε στο CityLab Ηρακλείου, στα πλαίσια του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ που έχει στόχο να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών.

Η ευρεσιτεχνία του αφορά την κατασκευή δύτροχου οχύματος που χρησιμοποιεί διαζευκτικά δύο είδη καυσίμου. Βιοαερίου ή προϊόντος απόσταξης, δηλαδή τσικουδιάς και άλλων παραγώγων της.

«Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν και αυτή του μοτοποδήλατου που για καύσιμο χρησιμοποιεί βιοαέριο ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων από νέο του δήμου μας, ο οποίος μελέτησε και κατασκεύασε το πιο ‘’πράσινο’’ και φιλικό ως προς το περιβάλλον, μετασκευασμένο παπάκι», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.


Ο νικητής του διαγωνισμού αναμένεται πλέον να βρεθεί στην Αθήνα και τον πανελλήνιο διαγωνισμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.