Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Νέοι ορίζοντες: Από το κόσμημα στη γλυπτική»

31/05/18 • 16:25 | UPD 31/05/18 • 16:25

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, στην Ακρόπολη «Νέοι ορίζοντες: Από το κόσμημα στη γλυπτική».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, στην Ακρόπολη «Νέοι ορίζοντες: Από το κόσμημα στη γλυπτική».

Στην έκθεση καταξιωμένοι γλύπτες, πρωτοεμφανιζόμενοι αλλά και έμπειροι βραβευμένοι εικαστικοί κοσμήματος αποδεικνύουν πως η διαδικασία δημιουργίας ενός σύγχρονου κοσμήματος δεν απαιτεί μόνον την εκτεταμένη μόρφωση, εμπειρία ή υπάρχουσα αναγνώριση του καλλιτέχνη.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια, απολαμβάνοντας τον λευκό οίνο Παράγκα του ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ www.kiryianni.gr με θέα την Ακρόπολη και το αιθέριο μουσικό αφιέρωμα του Jonathan Gallison με το “hand pan” όπως το έχει ονομάσει ο ίδιος «spherato» www.gallisonmusic.com.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι πρωταγωνιστές της έκθεσης οι Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν, καθώς και πολλοί καλλιτέχνες των καλών τεχνών, ηθοποιοί, φιλότεχνοι και πολλοί νέοι Αθηναίοι που ήρθαν να γνωρίσουν την εικαστική δημιουργία. Μερικοί από τους καλλιτέχνες εξηγούσαν τη δουλειά τους, τις εμπειρίες που τους οδήγησαν στη χρήση νέων μορφών και πρωτότυπων υλικών. Η Σοφία Ζαράρη παρουσιάζει τα περιδέραια της ως εφτάψυχα χαράσσοντας τις προσωπικές αναμνήσεις, φτάνοντας τις ρίζες της καταγωγής της και ανατρέποντας το κατεστημένο των συμβατικών φορέσιμων κοσμημάτων.

Χωρίς δισταγμό ή το βάρος ενός απαιτητικού παραγγελιοδόχου και με έναυσμα την ελευθερία, οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν και κατασκεύασαν φόρμες για κόσμημα ή γλυπτική, installations διαμορφώνοντας μνημειώδη έργα για ένα μοναδικό Μουσείο.

Η έκθεση είναι ανοιχτή μαζί με τις μόνιμες συλλογές και τα εργαστήρια ΖΕΜ/ ΖΕΔΕΤ. Εάν θέλετε να προγραμματίστε ξενάγηση επικοινωνήστε καθημερινά με τη γραφεία στο 210 9221044.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΆΡΤΕΜΙΣ
ΒΑΡΩΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΒΛΑΧΟΥ ΝΕΛΛΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΖΑΡΑΡΗ ΣΟΦΙΑ
ΖΕΡΒΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΛΑΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΥΤΟΥΖΗ ΚΟΡΙΝΝΑ
ΛΕΙΒΑΔΑ ΙΟΛΗ
ΛΙΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΜΑΧΑΙΡΑ ΉΛΙΑ
ΜΠΑΧΛΑΒΑ ΣΟΦΙΑ
ΜΠΟΥΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΛΥ
ΜΠΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΈΦΗ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΑΝΑΗ
ΤΟΥΛΟΥΜΙΔΗ ΒΙΒΗ
ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΙΜΠΙΣΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΧΑΪΔΕΜΕΝΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ

Η έκθεση είναι ανοιχτή μέχρι τις 23 Αυγούστου.
Εισιτήριο: 5 €, μειωμένο 4 €, ελεύθερη είσοδος κάθε Τετάρτη μετά τις 3.00 μ.μ. και κάθε Σάββατο.
Ωράριο Μουσείου
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 9.00 πμ – 3.00 μμ
Τετάρτη: 9.00 πμ- 9.00 μμ, Κυριακή: 11.00 πμ – 4.00 μμ
Κλειστά κάθε Δευτέρα, Εθνικές εορτές και τον Αύγουστο κάθε Κυριακή