Το Χαμόγελο του Παιδιού αποκαλύπτει για τους γονείς βιαστές της Λέρου: Είχαμε ενημερώσει τις Αρχές

29/05/18 • 17:08 | UPD 29/05/18 • 17:08

Την ώρα που οι γονείς καταθέτουν πως βίαζαν τα παιδιά τους και το απολάμβαναν, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση κακοποίησης στη Λέρο. Αυτή τη φορά, το Χαμόγελο του Παιδιού γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσης πως είχε ενημερώσεις τις Αρχές!

Την ώρα που οι γονείς καταθέτουν πως βίαζαν τα παιδιά τους και το απολάμβαναν, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση κακοποίησης στη Λέρο. Αυτή τη φορά, το Χαμόγελο του Παιδιού γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσης πως είχε ενημερώσεις τις Αρχές!

Στην ανακοίνωση, ο Οργανισμός αναφέρει πως «τον Μάιο του 2017, Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε λάβει καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες».

Η ανακοίνωση συνεχίζει με την εξιστόρηση των γεγονότων, με το Χαμόγελο του Παιδιού να αποκαλύπτει ότι τον Ιούλιο του 2017 έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας το οποίο ισχυρίστηκε ότι τα δύο παιδιά βρίσκονταν στο νοσοκομείο μετά από εισαγγελική εντολή. Τότε, το κοριτσάκι το είχε σκάσει επειδή δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι αλλά τελικά βρέθηκε και επέστρεψε πίσω στο σπίτι της.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού: 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο ενημερώνει ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκε η 14χρονη κόρη της οικογένειας σε κάποιο από τα Σπίτια του οργανισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάσουν τη σιωπή τους ακόμα κι αν υποψιάζονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει:

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».