Τραγωδία στην Μεταμόρφωση: Η κατάθεση της 9χρονης κόρης του οδηγού: O μπαμπάς έτρεχε, άκουσα ένα μπαμ

25/05/18 • 17:52 | UPD 25/05/18 • 17:54

«Είχαμε αργήσει στο σχολείο. Ο μπαμπάς έτρεχε να προλάβουμε. Δεν κατάλαβα τι έγινε. Ακουσα ένα μπαμ. Χτύπησα», είπε η 9χρονη Κατερίνα στους αστυνομικούς που έφθασαν στον τόπο του δυστυχήματος στη Μεταμόρφωση.

«Είχαμε αργήσει στο σχολείο. Ο μπαμπάς έτρεχε να προλάβουμε. Δεν κατάλαβα τι έγινε. Ακουσα ένα μπαμ. Χτύπησα», είπε η 9χρονη Κατερίνα στους πρώτους αστυνομικούς που έφθασαν στον τόπο του δυστυχήματος στη Μεταμόρφωση, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος πατέρας της έπεσε με σφοδρότητα πάνω σε στάση λεωφορείου.

Ενας άνδρας ηλικίας περίπου 50 χρόνων, που περίμενε στη στάση, τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ελαφρά ένας 78χρονος που καθόταν δίπλα του, ενώ και ο υπαίτιος οδηγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Από τα πρώτα στοιχεία, οι αξιωματικοί του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής εκτιμούν πως αιτία του δυστυχήματος ήταν η μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει το όχημα για το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου σε συνδυασμό με τα φθαρμένα ελαστικά τα οποία είχε το αυτοκίνητο. Οι πρώτες ενδείξεις δεν δείχνουν κατανάλωση αλκοόλ από τον υπαίτιο οδηγό, ωστόσο λήφθηκε ποσότητα αίματος και ούρων προς τυχόν ανίχνευση αλκοόλης. Παράλληλα θα προβούν σε πραγματογνωμοσύνη του οχήματος και θα αναζητήσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που ενδεχομένως έχουν καταγράψει χρήσιμα στοιχεία για την εξακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος. Προς το παρόν τα στελέχη της Τροχαίας που ερευνούν τις συνθήκες δεν έχουν διαπιστώσει σύγκρουση με άλλο όχημα πριν αυτό του 44χρονου πέσει πάνω στους πολίτες που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με τις περιγραφές, συνέβη στις 08.15 στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 119 στη Μεταμόρφωση. Το αυτοκίνητο του 44χρονου από την Αλβανία, κινούμενο στη συγκεκριμένη οδό με κατεύθυνση από Μεταμόρφωση προς Λυκόβρυση, φθάνοντας στο συγκεκριμένο σημείο ξέφυγε δεξιά και προσέκρουσε πάνω στη στάση «Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης». Παρέσυρε αρχικά τον 78χρονο τραυματίζοντάς τον ελαφρά και στη συνέχεια τον άνδρα αγνώστων στοιχείων ηλικίας περίπου 50 χρόνων, που τραυματίστηκε θανάσιμα. Η 9χρονη μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Σημειώνεται πως ο 44χρονος υπαίτιος οδηγός νοσηλεύεται και εκείνος στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί σχηματίζουν δικογραφία για το τροχαίο δυστύχημα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap