Πρόγνωση καιρού: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και χαλάζι!

24/05/18 • 08:20 | UPD 24/05/18 • 08:20

Ραγδαία επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες μέχρι και χαλάζι!

Ραγδαία επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες μέχρι και χαλάζι!

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά έως και το βραδύ της Πέμπτης που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση καιρού σε όλες τις περιοχές της χώρας:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους η σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Θράκη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στο Ιόνιο και το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και σταδιακά στα βόρεια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Παρασκευή 25-05-2018

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και Μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.