Μπλόκο σε όπιο και ηρωίνη στην Ηγουμενίτσα – Τα βρήκε η ΛΕΣΥ [βίντεο]

22/05/18 • 17:03 | UPD 22/05/18 • 17:03

Το μεγάλο ταξίδι των 2 κιλών και διακοσίων ενενήντα γραμμαρίων όπιου σταμάτησε η περιφερική ομάδα Κ9 της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Το μεγάλο ταξίδι των 2 κιλών και διακοσίων ενενήντα γραμμαρίων όπιου σταμάτησε η περιφερική ομάδα Κ9 της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Γράφει η Αναστασία Βαμβακά 

Μέσα σε λιγότερες από 24ώρες, τα στελέχη της Δίωξης μαζί με την “ΛΕΣΥ” τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο είχαν και δεύτερη επιτυχία κατά των κυκλωμάτων ναρκωτικών συλλαμβάνοντας έναν 46χρονο Ιρανό, ο οποίος προσπάθησε να περάσει στο λιμάνι έχοντας σε αυτοσχέδια κρύπτη στο πάτωμα του οχήματος του τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ποσότητα οπίου συνολικού μικτού βάρους 2,290 κιλών. Λίγες ώρες πριν είχε συλληφθεί στο ίδιο σημείο και ένας 38χρονος Ισπανός , στο πολυτελές όχημα του οποίου βρέθηκαν σε κρύπτη 6 κιλά και 80 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπιο είχε προέλευση το Ιράν με σκοπό να φτάσει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν τελικός προορισμός ήταν η Γερμανία χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού. Το βράδυ της Κυριακής σε τυπικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου προς το εξωτερικό στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και το προσωπικό της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών , μετά από δημιουργία προφίλ στόχου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο όχημα του 46χρονου. Σχεδόν αμέσως η “ΛΕΣΥ” άρχισε να γαβγίζει και μετά από λίγη ώρα αποκαλύφθηκε η κρυψώνα του Ιρανού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η σύλληψη αυτή σταμάτησε “για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών τη δραστηριότητα εγκληματικών δικτύων που προσπαθούν να διακινήσουν μέσω της χώρας μας σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.