Εξώδικη διαμαρτυρία των Ανδρέα Δημήτριου Μπουρζουκου, Φοίβου Χαρίση-Πούλου, Ανάργυρου Ντάλιου, Νικολάου Ρωμανού

19/05/18 • 08:35 |

Στις 10 Μαίου 2018 οι κύριοι Ανδρέας Δημήτριος Μπουρζούκος, Φοίβος Χαρίσης-Πούλος, Ανάργυρος Ντάλιος και Νικόλαος Ρωμανός κοινοποίησαν στην εταιρεία SABD Α.Ε ιδιοκτήτρια και εκδότρια της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και της ιστοσελίδας www.eleftherostypos.gr εξώδικη πρόσκληση

Στις 10 Μαίου 2018 οι κύριοι Ανδρέας Δημήτριος Μπουρζούκος, Φοίβος Χαρίσης-Πούλος, Ανάργυρος Ντάλιος και Νικόλαος Ρωμανός κοινοποίησαν στην εταιρεία SABD Α.Ε ιδιοκτήτρια και εκδότρια της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και της ιστοσελίδας www.eleftherostypos.gr εξώδικη πρόσκληση – διαμαρτυρία αφορούσα δημοσίευμα της εφημερίδας την 27/11/2017 και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της στην διεύθυνση https://www.eleftherostypos.gr/ellada/145757-evgalan-meros-ton-pyrinon-tis-fotias-apo-katalipsi-sta-exarheia/ με τίτλο «Εβγαλαν μέρος των Πυρήνων της Φωτιάς από κατάληψη στα Εξάρχεια».

Σε αυτό αιτούνται ότι ήταν εσφαλμένη η αναφορά: «Αξίζει να σημειωθεί πως για τη διπλή ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2013 δικάστηκαν συνολικά έξι νεαροί, στους οποίους είχε αποδοθεί η κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση ‘Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς’. Κατηγορούμενοι ήταν οι Αργύρης Ντάλιος, Φοίβος Χαρίσης και Ανδρέας Μπουρζούκος, Νίκος Ρωμανός, Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης».
Το ορθό είναι ότι άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούμενοι απηλλάγησαν αμετάκλητα από την κατηγορία αυτή με την υπ’ αρ. 3390/1.10.2014 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Επίσης οι αιτούντες ζητούν να ανακληθεί η ακόλουθη φράση: «Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα τους ήταν και ο 43χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί σε μπυραρία μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε κατηγορηθεί τότε ως μέλος της ‘Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς’. Η σύλληψή του μαζί με άλλα τέσσερα άτομα είχε γίνει τον Μάιο του 2013 λίγους μήνες μετά τις συλλήψεις των ‘Πυρήνων».

Η φράση αυτή είναι εσφαλμένη, αφού ούτε όσοι συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο Βελβεντό, αλλά και ούτε όσοι συνελήφθησαν τον Μάιο του 2013 είχαν κάποια σχέση με την εν λόγω οργάνωση.

Μετά την πληροφόρηση που λάβαμε με το ως άνω εξώδικο ανακαλούμε ρητώς τους ως ανακριβείς ισχυρισμούς που εμπεριέχονταν στο άνω δημοσίευμα για τους κυρίους Αργύρη Ντάλιο, Φοίβο Χαρίση, Ανδρέα Μπουρζούκο και Νίκο Ρωμανό .