ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

Φοιτητικές εκλογές μετ’ εμποδίων: Άνοιξαν οι κάλπες με παρατράγουδα

16/05/18 • 07:48 | UPD 16/05/18 • 07:50

Αρχισαν από νωρίς τα όργανα φέτος για τις φοιτητικές εκλογές. Μέχρι χθες αργά το απόγευμα δεν ήταν γνωστό πού θα διεξαχθούν οι εκλογές της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου, με κάποιους φοιτητές να εκτιμούν ότι σήμερα με το άνοιγμα των καλπών θα μάθουν οι φοιτητές πού ψηφίζουν.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει θέσει για τη Νομική θέμα απομάκρυνσης των καλπών από το χώρο καθώς, όπως σημειώνει, βρίσκεται δίπλα στα Εξάρχεια επισημαίνοντας το φόβο επεισοδίων, ερχόμενη σε σύγκρουση με άλλες παρατάξεις που επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές στο κτίριο της Νομικής.

Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια διενεργούσε εκλογές στο Ζάππειο λόγω των επεισοδίων που σημειώνονταν στο Ιδρυμα, δεν ήταν γνωστό μέχρι χθες αν θα διενεργηθούν εκεί οι εκλογές.

Εκτός από το μπάχαλο στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη τα επεισόδια ήρθαν μία μέρα νωρίτερα από τις εκλογές, καθώς χθες είχαμε τον τραυματισμό τριών μελών της ΔΑΠ.

Ομάδα δέκα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα εισέβαλε χθες στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και κινήθηκε απειλητικά κατά φοιτητών – μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Σύμφωνα με τον φύλακα του ΑΠΘ, που βρισκόταν στη Σχολή όταν συνέβη το περιστατικό, οι άγνωστοι μπήκαν από παράπλευρη είσοδο του κτιρίου και αναποδογύρισαν τα τραπέζια με το προεκλογικό ενημερωτικό υλικό της παράταξης, ενώ κυνήγησαν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που ήταν συγκεντρωμένα εκεί εκείνη την ώρα, εν όψει των σημερινών φοιτητικών εκλογών. Σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τραυματίστηκαν τρία μέλη της, ένα από τα οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

«Για άλλη μια χρονιά, οι φασίστες που θεωρούν τσιφλίκι τους τα ελληνικά πανεπιστήμια απέδειξαν την αλλεργία που τους προκαλούν οι εκλογές και κάθε δημοκρατική διαδικασία. Δυστυχώς για αυτούς, την απάντηση προς τους θρασύδειλους κουκουλοφόρους τη δίνουν κάθε χρόνο και θα τη δώσουν και φέτος οι φοιτητές προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα να αναλογιστεί και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του προστατεύοντας τόσο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών όσο και τις αρχαιρεσίες για την εκπροσώπησή τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η φοιτητική παράταξη σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης, μέσω tweet, είχε καταγγείλει ότι «σημαίνον στέλεχος της @dap_ndfk στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δέχθηκε άνανδρη επίθεση από κουκουλοφόρους και νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο».

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διεκδικεί για 32η χρονιά την πρώτη θέση σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και έχει ήδη ανακοινώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις αλλαγές που χρειάζεται ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ελπίδα Οικονομίδη
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου