ΔΑΠ –ΝΔΦΚ: Στο δρόμο για την 32η πρωτιά

15/05/18 • 17:21 | UPD 15/05/18 • 17:21

Εδώ και τρεις δεκαετίες, η ΔΑΠ –ΝΔΦΚ κυριαρχεί στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, άλλοτε με ισχυρό ανταγωνισμό και άλλοτε μετατρέποντας τη διαδικασία σε παράσταση για ένα ρόλο.

Εδώ και τρεις δεκαετίες, η ΔΑΠ –ΝΔΦΚ κυριαρχεί στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, άλλοτε με ισχυρό ανταγωνισμό και άλλοτε μετατρέποντας τη διαδικασία σε παράσταση για ένα ρόλο. Στις αυριανές φοιτητικές εκλογές η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας φιλοδοξεί να καταγράψει την 32η συνεχόμενη πρωτιά της.

Για να το πετύχει αυτό, βασίζεται τόσο σε γνωστές της θέσεις (κατάργηση ασύλου, ιδιωτικά πανεπιστήμια) και σε δοκιμασμένες πρακτικές (ενημέρωση φοιτητών, προτάσεις στα όργανα συνδιοίκησης), όσο και σε «νέα κόλπα», καθώς φέτος έδειξε σημάδια ανανέωσης και εξωστρέφειας μέσω της Εθνικής Συνδιάσκεψης, ενώ παρουσίασε μια τολμηρή πρόταση παιδείας, πληρέστερη και πιο επικαιροποιημένη από τις προηγούμενες, με έμφαση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη συνεργασία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον ιδιωτικό τομέα.

Όσο για την απειλή επεισοδίων, στη γαλάζια νεολαία δηλώνουν σίγουροι ότι οι φοιτητές έχουν κουραστεί από τις παραβατικές συμπεριφορές και θα απαντήσουν με μαζικότερη συμμετοχή συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές.