Διαψεύδει τον Γιλντιρίμ

Δήμαρχος Φούρνων: Η σημαία κυματίζει κανονικά – Δεν την κατέβασαν οι Τούρκοι

16/04/18 • 17:55 | UPD 16/04/18 • 17:57

«Η σημαία κυματίζει» αναφέρει ο δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης, αναφερόμενος για την σημαία την που τοποθέτησαν νεαροί στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» την Παρασκευή και όπως λέει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας την κατέβασαν οι Τούρκοι. 

«Η σημαία κυματίζει» αναφέρει ο δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης, αναφερόμενος για την σημαία την που τοποθέτησαν νεαροί στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» την Παρασκευή και όπως λέει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας την κατέβασαν οι Τούρκοι. 

O δήμαρχος Φούρνων ανέφερε: «Η σημαία είναι στην θέση της και κυματίζει. Ενημερώθηκα και εγώ για τη δήλωση Γιλντιρίμ, γι’ αυτό και προσέγγισα το σημείο για να δω ο ίδιος αν ισχύει κάτι τέτοιο. Έφτασα στο πιο κοντινό σημείο της βραχονησίδας προκειμένου να δω με τα κιάλια αν η σημαία είναι ακόμα ψηλά. Δεν την κατέβασαν οι Τούρκοι» αναφέρει ο δήμαρχος Φούρνων.

Σε ερώτηση για το ποιοι ήταν αυτοί που ανέβασαν τις σημαίες στην βραχονησίδα αναφέρει: «Ξέρω μόνο ότι τις σημαίες τις έβαλαν παιδιά, Φουρνιώτες, που είχαν έρθει στο νησί για τις διακοπές του Πάσχα. Κι εγώ ενημερώθηκα για την πράξη τους, δεν το γνώριζα».

Διαβάστε επίσης: Πρόκληση Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο

Τι είπε o ένας από τους τρεις νεαρούς

«Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο» είπε μιλώντας αποκλειστικά στο star.gr ένας από τους από τους 3 Έλληνες που ανέβασαν τη σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος».

Όπως τόνισε, η παρέα των τριών παλικαριών θέλησε την περασμένη Παρασκευή – εκ μέρους όλων των Φούρνων – να τιμήσει τον ήρωα-σμηναγό που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Μιράζ που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του». Μιλώντας αποκλειστικά στο star.gr, τόνισε πως δεν έχει βάλει μόνο μία σημαία, στον Μικρό Ανθρωποφάγο, αλλά συνολικά 5 σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια.

Μάλιστα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι Τούρκοι κομάντος ήταν αυτοί που κατέβασαν τη σημαία, όπως ισχυρίστηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τουρκικά μέσα.  «Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε στο star.gr.

Ποια είναι η νησίδα μικρός Ανθρωποφάς

Πρόκειται για μία νησίδα, που βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων Ικαρίας και νοτιοδυτικά της Σάμου. Η έκτασή της, σύμφωνα με πληροφορίες της Wikipedia είναι 0,545 τ.χλμ., ενώ διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών.

Βρίσκονται δυτικά-νοτιοδυτικά της Σάμου και ανατολικά της Ικαρίας (λίγο νότια ανάμεσα στα δύο νησιά). Συγκεκριμένα ανάμεσα στο τρίγωνο των ακρωτηρίων Δομένικος της Σάμου, Φανάρι της Ικαρίας και Τζουλούφι της Πάτμου.

Οι κυριότερες νησίδες του συμπλέγματος, είναι η Θύμαινα, το Θυμαινάκι (ή Θυμαινονήσι), το Αλατονήσι (ή Αλαφονήσι ή Αλατσονήσι), στα δυτικά, οι Φούρνοι, Κισηριά (ή Διαπόρι), στα κεντρικά, το Στρογγυλό, το Πλατύ (ή Πλάκα), Μακρονήσι ή Μακρύ στα νότια και Ανθρωποφάς (ή Ανθρώ), ο μικρός Ανθρωποφάς, η Κεδρό (ή Μικρή Ανθρωποφάς), η Αγριδιό (ή Πρασονήσι), ο Άγιος Μηνάς, ο μικρός Άγιος Μηνάς και το Πλακάκι στα ανατολικά.