Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Διεθνής Τύπος: Κομμουνιστές επιτέθηκαν στο άγαλμα του Τρούμαν [εικόνες]

16/04/18 • 17:54 | UPD 16/04/18 • 18:13

Μέλη του ΜΑΣ, με τη βοήθεια ενός τροχού και σχοινιών επιχείρησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων να ρίξουν το άγαλμα στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου στην περιοχή της Ρηγίλλης.

Τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης έκανε η είδηση πως μέλη του ΚΚΕ επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου για τις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία. 

Μέλη του ΜΑΣ, με τη βοήθεια ενός τροχού και σχοινιών επιχείρησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων να ρίξουν το άγαλμα στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου στην περιοχή της Ρηγίλλης.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Μέσα ενημέρωσης από την Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη αναφέρονται στο περιστατικό με τίτλους όπως «Έλληνες κομμουνιστές επιχείρησαν να ανατρέψουν το άγαλμα του Τρούμαν», «Έλληνες κομμουνιστές επιτέθηκαν στο άγαλμα του Τρούμαν», «Έλληνες κομμουνιστές προσπάθησαν να καταστρέψουν το άγαλμα του Τρούμαν».

Το περιστατικό κυκλοφόρησε σε μέσα όπως η Jakarta Post, το Νewsweek, η Daily Mail, το Associated Press, το Business Insider, το Arab News και το Reuters.

Άγριο ξύλο και συλλήψεις στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν δυο προσαγωγές ενώ οι διαδηλωτές αναφέρουν ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών πέταξαν αυγά στις κλούβες των ΜΑΤ. Κάποιοι που αποκόπηκαν από την πορεία προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στο άγαλμα του Τρούμαν έχοντας μάλιστα και έναν τροχό! Επίσης, είχαν δέσει με σχοινιά το άγαλμα για να το ρίξουν από την θέση του.

Η πορεία  ξεκίνησε λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι από τα Προπύλαια και γίνεται με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία. Με σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία – Καμία συμμετοχή της χώρας μας», φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι (Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑ) συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.