νοσηλευεται σε κρισιμη κατασταση

Έκκληση για αιμοπετάλια από την οικογένεια του επιχειρηματία που τραυματίστηκε στη ληστεία της Κηφισιάς

04/04/18 • 19:07 | UPD 04/04/18 • 19:09

Ο κ. Σταματιάδης έχασε μεγάλη ποσότητα αίματος μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε από τους δύο αδίστακτους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας.

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης.

Ο κ. Σταματιάδης έχασε μεγάλη ποσότητα αίματος μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε από τους δύο αδίστακτους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας.

Η οικογένεια του επιχειρηματία σε ανακοίνωσή της κάνει έκκληση στους πολίτες να δώσουν αιμοπετάλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ευχαριστούμε πολύ για την τόσο συγκινητική προσέλευση και προσφορά σε αίμα για τον Αλέξανδρο. Αυτή την ώρα ο Αλέξανδρος χρειάζεται άμεσα αιμοπετάλια.

Παρακαλούμε και πάλι κυρίως άνδρες που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις να προσέλθουν άμεσα στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου “Γεννηματάς”, λεωφόρος Μεσογείων 154, 11527, Αθήνα, κτίριο 8, ώρες 8:00-18:00.

-Συχνοί αιμοδότες
-Κανονικού βάρους (όχι παχύσαρκοι ή λιποβαρείς)
-Να μην ζαλίζονται όταν δίνουν αίμα
-Να έχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία αιμοδοσία
-Για τις γυναίκες ισχύουν όλα τα παραπάνω και επιπλέον να μην έχουν πάνω από 2 κυήσεις στη ζωή τους (δεν αναφερόμαστε μόνο σε τοκετούς).

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Προσέρχεστε στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου “Γεννηματάς”, λεωφόρος Μεσογείων 154, 11527, Αθήνα, κτίριο 8, ώρες 8:00-18:00.

Στην πρώτη επίσκεψη χωρίς ραντεβού γίνεται αιμοληψία για δείγμα αιμοπεταλίων.

Εφόσον τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά θα ειδοποιηθούν οι εθελοντές να προσέλθουν στο νοσοκομείο με ραντεβού για λήψη αιμοπεταλίων. Η διαδικασία διαρκεί 1 ώρα. Στη συμπλήρωση της αίτησης παρακαλούμε να διευκρινίσετε ότι πρόκεται για προσφορά αιμοπεταλίων για τον Αλέξανδρο Σταματιάδη του Αχιλλέα.

Είναι σημαντικό να κινητοποιηθούμε όλοι άμεσα για να έρθουν οι εθελοντές για έλεγχο σήμερα Μ. Τετάρτη μέχρι τις 18:00 ή την Μ. Πέμπτη το πρωί ώστε να καταφέρουμε να δώσουμε μια πρώτη δόση αιμοπεταλίων στον Αλέξανδρο τη Μ. Παρασκευή».

Η κατάσταση της υγείας του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Νωρίτερα τη Μεγάλη Τετάρτη, το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει πως ο κ. Σταματιάδης εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ο ασθενής Σ.Α που νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη ΜΕΘ του ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» εξακολουθεί να παραμένει σταθερός χωρίς ενδείξεις αιμορραγίας ή άλλου είδους επιδείνωση .

Βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής, σε καταστολή και ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ευκολία στη θεραπευτική αγωγή.

Η κατάστασή του εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη».

Το DNA των ληστών ψάχνει η αστυνομία

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα του αδίστακτου ληστή από τα αιματοβαμμένα ρούχα του 52χρονου επιχειρηματία επιχειρούν να ξεχωρίσουν στο τμήμα Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με τις πρώτες ενδείξεις να έχουν ενθαρρυντικό πρόσημο.

Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας που ανέλαβαν την υπόθεση και έφθασαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών αναζήτησαν τα ρούχα που φορούσε ο άτυχος επιχειρηματίας τη στιγμή της συμπλοκής με έναν από τους δράστες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πάνω στα ρούχα του 52χρονου υπάρχει γενετικό υλικό, ίσως και αποτυπώματα του δράστη. Αρχικά θα λάβουν DNA και αποτυπώματα από όσους ήρθαν σε επαφή με το ρουχισμό του επιχειρηματία, από μέλη της οικογένειας, τραυματιοφορείς, γιατρούς και άλλους προκειμένου να ξεχωρίσουν το γενετικό αποτύπωμα, το οποίο πιθανότατα να ανήκει στο δράστη.

Αν αυτό το υλικό ταυτοποιηθεί μάλιστα με αντίστοιχο που βρέθηκε σε χώρους που κινήθηκαν οι δράστες, τότε οι αστυνομικοί θα αναφέρουν με μεγάλη σιγουριά πως αυτό ανήκει σε αυτόν που αρχικά χτύπησε με λοστό το θύμα και ήρθε στα χέρια μαζί του, πριν ο συνεργός του πυροβολήσει πισώπλατα. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο πριν γίνουν όλα τα παραπάνω να υπάρξει ταυτοποίηση με σεσημασμένο δράστη, κάτι που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, καθώς θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στον εντοπισμό του.

Η σύζυγος

Την ίδια ώρα η σύζυγος του άτυχου επιχειρηματία αποκάλυψε στους αστυνομικούς που είχαν έρθει σε μία πρώτη επαφή μαζί της τις φράσεις που επαναλάμβαναν διαρκώς οι δύο ληστές τη στιγμή της εισβολής τους στο υπνοδωμάτιο: «Θα σας σκοτώσουμε. Σκάσε, βούλωσέ το. Μη φωνάζετε, κάντε ό,τι λέμε».

Εμφανώς σοκαρισμένη, προσπάθησε να δώσει κάποιες περιγραφές στους αστυνομικούς για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της και να δώσει ένα δείγμα της επιθετικότητας και των λεκτικών απειλών των δραστών που… έβριζαν σε καλά ελληνικά, αν και αυτό το στοιχείο δεν προσδιορίζει πως πρόκειται σίγουρα για εγχώριους ληστές.

Αναπαράσταση

Την ίδια ώρα, σε αναπαράσταση-αυτοψία στη μονοκατοικία όπου εξελίχθηκε η αιματηρή απόπειρα ληστείας με θύμα τον 52χρονο επιχειρηματία στην Κηφισιά θα προβούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Θα επιχειρήσουν να σχηματίσουν την πορεία που ακολούθησαν οι αδίστακτοι ληστές, μέσα και έξω από την κατοικία, προκειμένου να αναζητήσουν μέσα σε αυτήν αποτυπώματα, DNA και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων που θα αναδείξουν ύποπτα οχήματα προσέγγισης και διαφυγής τους.

Οι αστυνομικοί αρχικά έκαναν μία πρώτη έρευνα στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της διπλανής κατοικίας που ανήκει στον αδελφό του επιχειρηματία, αλλά δεν φαίνεται να έχει καταγράψει ύποπτες κινήσεις ατόμων ή οχημάτων που θα βοηθούσαν τις έρευνες. Η έρευνα σε αυτό το επίπεδο συνεχίζεται σε μία μεγάλη ακτίνα γύρω από την κατοικία του επιχειρηματία με την ελπίδα να εντοπιστεί υλικό που θα έχει καταγράψει τους κακοποιούς κατά την προσέγγιση ή πριν από την αιματηρή εισβολή. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση κάνουν λόγο για «ερασιτέχνες» δράστες, που το έχουν κάνει ξανά, και δεν αποκλείουν να πρόκειται για σεσημασμένους.

Εξουδετέρωσαν το σκύλο

Στο μεταξύ, από τις καταθέσεις μελών της οικογένειας και γειτόνων, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι ο σκύλος της οικογένειας, ένα λυκόσκυλο, το οποίο, παρότι ηλικιωμένο, δεν αντέδρασε στην εισβολή των ληστών όπως συνήθιζε να λειτουργεί, κάνει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο νάρκωσης του τετράποδου ζώου με αναισθητικό σπρέι.

Ο 18χρονος μικρότερος γιος της οικογένειας (ο άλλος γιος και η κόρη σπουδάζουν στο εξωτερικό), αλλά και η οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες κατέθεσαν πως το μόνο που αντελήφθησαν ήταν η έντονη λογομαχία που είχε ο 52χρονος επιχειρηματίας με τους δράστες, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί και επιθετικοί. Η σύζυγος του άτυχου επιχειρηματία, μπροστά στα μάτια της οποίας εξελίχθηκε η συμπλοκή του συζύγου της με τους δράστες, δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις κινήσεις των δραστών και την αιματηρή συμπλοκή. Από την εξερεύνηση στο χώρο της συμπλοκής εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες από πυροβόλο όπλο των 9ΜΜ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα βαλλιστικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια και να εξερευνηθούν για γενετικό υλικό και αποτυπώματα.