Ασύγκριτη και μοναδική...

H Σαντορίνη είναι μία – Κωμωδία η τούρκικη αντιγραφή στη Σμύρνη [εικόνες & βίντεο]

04/04/18 • 14:10 | UPD 04/04/18 • 14:23

Η απόπειρα της Τουρκίας να δημιουργήσει τη δική της Σαντορίνη προκαλεί το λιγότερο γέλιο, καθώς αυτός ο μύλος με τα κιτς κτίσματα γύρω γυρω δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο ελάχιστο τα φυσικά κάλλη του νησιού του Αιγαίου

Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να εντυπωσιάσει και να προσελκύσει τουρίστες, αλλά σε καμιά περίπτωση μπορεί να πλησιάσει την Ελλάδα σε ομορφιά.

Γράφει η Σοφία Βαλσάμη

Η απόπειρα να δημιουργήσει τη δική της Σαντορίνη στη Σμύρνη προκαλεί το λιγότερο γέλιο, καθώς αυτός ο μύλος με τα κιτς κτίσματα γύρω γυρω δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο ελάχιστο τα φυσικά κάλλη του νησιού του Αιγαίου που αποτελεί ένα από τους τοπ τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

H… κωμωδία της Σμύρνης είναι για ένα project της IZKA Construction, με 539 κατοικίες, που, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Sabah, «παρέχει στους επενδυτές του ζωή στο κέντρο της πόλης δίπλα στη φύση», θέα στη θάλασσα κ.α. Βέβαια το συγκρότημα «Σαντορίνη» στη Σμύρνη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

Tο θέρετρο περιλαμβάνει και σπίτια «τύπου Σαντορίνης», δηλαδή εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική των σπιτιών του ελληνικού νησιού. Επίσης, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, συνδυάζονται «η ομορφιά του Αιγαίου και της Μεσογείου» με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Φυσικά και πρόκειται για μια φτηνή αντιγραφή της μίας και μοναδικής Σαντορίνης και το εγχείρημα αυτό είναι απίθανο να στεφθεί με επιτυχία. Η φήμη του νησιού του Αιγαίου ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και οι ομορφιές του είναι μοναδικές.

Μια σύγκριση, άλλωστε, θα πείσει και τον πιο δύσπιστο…

Ο μύλος της Σαντορίνης έχει θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου…

Το… δημιούργημα της Σμύρνης πολυκατοικίες και τεχνητή πισίνα

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες και η θέα του είναι μοναδική στον κόσμο!

Γυάλινα κτίρια μπορεί κανείς να συναντήσει σε κάθε πόλη…

Η Σαντορίνη είναι χτισμένη πάνω σε βράχο αποτέλεσμα των διαβρώσεων τους εδάφους από το πέρασμα χιλιάδων αιώνων

Η «Σαντορίνη» της Σμύρνης αποτελεί μια προσπάθεια για εκμοντερνισμό κάτι παραδοσιακού με… ατυχές αποτέλεσμα

Διαβάστε ακόμα: Οι Τούρκοι χτίζουν την δική τους… Σαντορίνη στην Σμύρνη! [εικόνες & βίντεο]

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου Σαντορίνη!

Οσο για το κατασκεύασμα της Σμύρνης…