Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στην Πρεσβεία του Ιράν

02/04/18 • 21:54 | UPD 02/04/18 • 22:48

Ενας 47χρονος Ιρανός, ο οποίος συνελήφθη, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο υπαλλήλων της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα

Ενας 47χρονος Ιρανός, ο οποίος συνελήφθη, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο υπαλλήλων της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο δράστης την περασμένη Τετάρτη πλησίασε στην πρεσβεία του Ιράν και σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο υπαλλήλους της πρεσβείας, τους οποίους τραυμάτισε.

Πρόκειται για ψυχολογικά διαταραγμένο άτομο, το οποίο όταν συνελήφθη από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, άρχισε να τους λέει πως ακούει “θεόσταλτες” φωνές στο κεφάλι του, που καθοδηγούν τις πράξεις του!

Μάλιστα, όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον υπάλληλο της πρεσβείας της ίδιας του της χώρας, απάντησε στους έκπληκτους Αστυνομικούς: “…άκουγα φωνές που μου λέγανε: να σκοτώσεις όσους περισσότερους μπορείς μέσα στην πρεσβεία στο όνομα του Ισλάμ, αλλιώς θα πεθάνεις εσύ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους Αστυνομικούς πως ο επόμενος στόχος του ήταν η ισραηλινή πρεσβεία, καθώς οι φωνές του έλεγαν να μπει και στην πρεσβεία του Ισραήλ και να σκοτώσει όσους άπιστους καταφέρει.

Ο 47χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε στο Κερατσίνι, ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς και δύο περιπτώσεις εμπρησμού στην είσοδο της πρεσβείας, που είχε διαπράξει παλαιότερα.

Τι αναφέρει η αστυνομία

«Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 47χρονος μεσημβρινές ώρες της 28-3-2018 προσέγγισε την Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο υπαλλήλους της Πρεσβείας, τραυματίζοντάς τους.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλου του προανακριτικού υλικού, κατάφερε να ταυτοποιήσει και να εντοπίσει τον δράστη, την 1-4-2018 στο Κερατσίνι.

Ο 47χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς και δύο περιπτώσεις εμπρησμού στην είσοδο της Πρεσβείας, που είχε διαπράξει σε παρελθόντα χρόνο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη».