Βέμπερ: Πολιτικοί κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

01/04/18 • 11:28 | UPD 01/04/18 • 11:30

«Πολιτικούς κρατούμενους» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και περίπου ένα μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία. 

«Πολιτικούς κρατούμενους» χαρακτηρίζει τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητεί τον οριστικό τερματισμό της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προτείνοντας μια ειδική συνεργασία σε επιμέρους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα μιλώντας στο protothema.gr είπε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί πολίτες για να ασκεί πίεση, σημειώνοντας ωστόσο, ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε.

Δεν μπόρεσα να κατανοήσω τον λόγο για τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, ότι βλέπει μελλοντική προοπτική της Τουρκίας εντός της ΕΕ, τόνισε.

«Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο, διότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες και οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της απομάκρυνσης της Τουρκίας, η οποία χρησιμοποιεί πολίτες, στην περίπτωση της Ελλάδας στρατιώτες, στην περίπτωση της Γερμανίας δημοσιογράφους, ως πολιτικούς κρατούμενους, για να ασκεί πίεση. Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ως Ευρωπαίοι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι στη γενικότερη κατάσταση, ώστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, είπε, σημειώνοντας πως αυτό ήταν το ένα εκ των δύο θετικών μηνυμάτων της Συνόδου στη Βάρνα.

Το δεύτερο μήνυμα σύμφωνα με τον κ Βέμπερ ήταν ότι οι θέσεις της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία ήταν σαφείς και αυστηρές.

 

Copy link
Powered by Social Snap