Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από τη γαλλική πρεσβεία

30/03/18 • 13:34 | UPD 30/03/18 • 13:43

Συγκέντρωση έξω από τη γαλλική πρεσβεία πραγματοποιούν μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού. Πρόκειται για περίπου δεκαπέντε άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό του κτιρίου.

Συγκέντρωση έξω από τη γαλλική πρεσβεία πραγματοποιούν φοιτητές- μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού. Πρόκειται για περίπου δεκαπέντε άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό του κτιρίου. 

Με συνθήματα και τρικάκια  δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους Γάλλους φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία.

Στο μεταξύ, τα μέλη του Ρουβίκωνα συνεχίζουν τις επιθέσεις έναντι των πρεσβειών. Βίντεο από την έφοδο που έκανε ο Ρουβίκωνας στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ με τρικάκια και φέιγ βολάν έδωσε στη δημοσιότητα η αναρχική συλλογικότητα.

Σε κείμενό του σε γνωστή αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα την ημέρα της παρέμβασης ο Ρουβίκωνας σημείωνε πως όλη η κίνηση ήταν υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό.

Οπως αναφέρουν ότι «η σύμπραξη της Ελλάδας με το Ισραήλ δεν μας αφήνει αδιάφορους και σίγουρα δεν θα μας βρει αμέτοχους».

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Όπως έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν,το Παλαιστινιακό,αποτελεί ένα πολυδιάστατο ζήτημα που γνωρίζει εξάρσεις και υφέσεις. Ωστόσο,για εμάς,η διαρκής στήριξη ενός τόσο αξιοσέβαστου και αξιοπρεπούς αγώνα,αποτελεί βασικό μας μέλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε σήμερα να βρεθούμε στην οικία της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα. Η σημερινή κατάσταση στη Παλαιστίνη δεν μας είναι άγνωστη. Αυτή η εθνοκάθαρση χαμηλής έντασης που πραγματώνεται επί σειρά ετών,δείχνει να αναζωπυρώνεται με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ,ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Μια τέτοια κίνηση,δίνει για άλλη μια φορά το έναυσμα ώστε οποίος-α διαφωνήσει ή αντισταθεί γενικότερα,να βρεθεί αντιμέτωπος με βίαιους διωγμούς και διώξεις. Αυτό συνέβαινε άλλωστε κάθε φορά που ο Παλαιστινιακός λαός διεκδικούσε το δίκιο του.

Ο Ρουβίκωνας θεωρεί πως ο Παλαιστινιακός αγώνας δεν χάνει το συμβολικό νόημα που έχει εδώ και δεκαετίες. Έτσι θα στεκόμαστε διαρκώς αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους,με όποιον τρόπο μπορούμε,με όσα μέσα διαθέτουμε. Η σύμπραξη της Ελλάδας με το Ισραήλ,δεν μας αφήνει αδιάφορους και σίγουρα δεν θα μας βρει αμέτοχους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Copy link
Powered by Social Snap