ΚΛΕΦΤΗΚΕ ΜΕ 16ΧΡΟΝΟ

«Ήθελα να είμαι με τη μαμά μου, το μωρό μοιάζει στον μπαμπά» – Τι λέει η 13χρονη που γέννησε στο «Αλεξάνδρα»

29/03/18 • 18:21 | UPD 29/03/18 • 18:38

Η έφηβη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου την Τρίτη όπου και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε οδύνες τοκετού. Άμεσα μεταφέρθηκε, συνοδεία γιατρού, στο «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα και γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι. 

Μόλις στα 13 της χρόνια έγινε μητέρα!

Η έφηβη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου την Τρίτη όπου και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε οδύνες τοκετού. Άμεσα μεταφέρθηκε, συνοδεία γιατρού, στο «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα και γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι.

Το κοριτσάκι μίλησε για τη γέννα του στο protothema.gr και ισχυρίστηκε ότι ήρθε στην Αθήνα για να την βοηθήσει με το μωρό η μητέρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη ζει στην Ξάνθη και είναι Πομάκα.

«Ήρθα να γεννήσω κοντά στη μαμά μου για να με περιποιηθεί και να μου δείξει πώς να προσέχω το μωρό. Τον σύντροφό μου τον ερωτεύτηκα και κλεφτήκαμε γιατί θέλουμε να μείνουμε μαζί. Ο σύντροφος μου έχει μεγάλη αγωνία. Του είπα πώς πήγε η γέννα και σύντομα θα είναι κοντά μας. Το μωράκι μοιάζει στον μπαμπά του», λέει η 13χρονη.

Η μητέρα της 13χρονης και πλέον γιαγιά, εξιστόρησε στο protothema.gr πως η κόρη της κλέφτηκε με έναν 16χρονο, τον οποίο και περιμένει για να ζήσουν όλοι μαζί. Μάλιστα, διευκρινίζει πως για τους μουσουλμάνους δεν είναι σπάνιο οι γυναίκες να γεννούν σε μικρή ηλικία: «Το παιδάκι μου αγάπησε έναν 16χρονο και κλεφτήκανε. Εγώ είμαι φτωχή γυναίκα, χήρα. Πουλάω λουλούδια για να ζήσω τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Ζω στο Λαύριο και δεν είχα λεφτά να ανέβω στην Ξάνθη. Έτσι πλήρωσα το εισιτήριο για να έρθει το παιδί μου να γεννήσει εδώ στην Αθήνα και να το έχω κοντά μου. Γέννησε φυσιολογικά ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Περιμένω και τον γαμπρό μου και θα τους πάρω όλους μαζί να ζήσουμε στο Λαύριο. Για εμάς τους μουσουλμάνους δεν είναι σπάνιο οι γυναίκες να γεννούν σε μικρή ηλικία, αντιθέτως υπάρχουν κορίτσια που γεννούν και σε πιο μικρή ηλικία».

Το Κέντρο Υγείας Λαυρίου σε ανακοίνωση του για το περιστατικό με τη 13χρονη αναφέρει:

«Με βάση τις στατιστικές ο μέσος όρος ηλικίας της εγκυμοσύνης γυναικών φαίνεται ότι αυξάνει λόγω της χειραφέτησης των γυναικών.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Μία τέτοια εξαίρεση είχαμε την 27/03/2018 στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Μια δεκατριάχρονη, μη αλλοδαπή, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με προχωρημένες ωδίνες τοκετού.

Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την μαία και τους εφημερεύοντες ιατρούς και διακομίσθηκε σε Μαιευτήριο, συνοδεία ιατρού.

Μητέρα και παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες χαίρουν άκρας υγείας».