Η Στρατονομία έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

26/03/18 • 17:23 | UPD 27/03/18 • 13:56

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας.

Τόσο τα πεζοπόρα όσο και τα μηχανοκίνητα τμήματα που παρήλασαν, σε συνδυασμό με τα εναέρια μέσα που πετούσαν πάνω από τους χιλιάδες πολίτες που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, συνέθεσαν μια εικόνα ομοψυχίας, ενότητας και τιμής απέναντι στους ήρωες του 21’ και τους συμβολισμούς που αυτοί φέρουν 197 χρόνια μετά την Παλιγγενεσία.

Όλα τα πεζοπόρα τμήματα που παρήλασαν χαρακτηρίστηκαν από γνώστες των παρελάσεων ως απολύτως εκπαιδευμένα και άρτια προετοιμασμένα. Εκείνο όμως το τμήμα που έκλεψε την παράσταση ήταν το τμήμα Στρατονομίας, το οποίο παρήλασε πρώτο συνοδεία 20 και πλέον μηχανών υψηλού κυβισμού!

Επικεφαλής του τμήματος ήταν ο Ίλαρχος Μιχαήλ Σερεμέτης, Διοικητής Ειδικού Τμήματος του 951 Τάγματος Στρατονομίας (φωτό). Η Στρατονομία έχει επιδείξει μεγάλα βήματα εκσυγχρονισμού τα τελευταία χρόνια τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού. Είναι υπεύθυνη για την εποπτεία εφαρμογής του νόμου, της τάξης, της πειθαρχίας και της εμφάνισης εκτός στρατοπέδων για όλους τους στρατιωτικούς ανεξαρτήτως βαθμού.

Τόσο το μηχανοκίνητο τμήμα της Στρατονομίας όσο και τα τμήματα της στρατιωτικής παρέλασης, από την Αεροπορία και το Ναυτικό μέχρι τις Ειδικές Δυνάμεις και την Αεροπορία Στρατού, απέδειξαν πως το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι ο καλύτερος εξοπλισμός που μπορεί να έχει μια χώρα απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο.