Σάλος με το φρικιαστικό βίντεο

«Φροντίζαμε τον σκύλο καθημερινά» – Η αστεία συγγνώμη των βασανιστών του ζώου στη Κόνιτσα

26/03/18 • 12:36 | UPD 26/03/18 • 12:38

Με δήλωση τους στην paramythia-online.gr και στο thespro.gr, οι Νικόλαος Τζούνας και ο Γεώργιος Χαρίτος, τόνισαν πως ο συγκεκριμένος σκύλος έχαιρε της διαχρονικής τους φροντίδας και πως πρόκειται για ατυχές περιστατικό μη αποδεκτο προς τις αρχές τους!

Μόνο ως αστεία φαντάζει η συγνώμη των δύο πρώην φαντάρων για την κακοποίηση του σκύλου σε στρατόπεδο της Κόνιτσας.

Με δήλωση τους στην paramythia-online.gr και στο thespro.gr, οι Νικόλαος Τζούνας και ο Γεώργιος Χαρίτος, τόνισαν πως ο συγκεκριμένος σκύλος έχαιρε της διαχρονικής τους φροντίδας και πως πρόκειται για ατυχές περιστατικό μη αποδεκτο προς τις αρχές τους!

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση:

Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων».

Το χρονικό

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε από τα ξημερώματα της Κυριακής, ένα βίντεο που απεικόνιζε δύο φαντάρους σε μία αρρωστημένη έμπνευση, να πετούν σε γκρεμό ένα μικρό σκυλάκι που βρισκόταν στο στρατόπεδό τους.

Αν και το περιστατικό συνέβη προ τεσσάρων μηνών περίπου, ένας εξ αυτών είχε το θράσος να ανεβάσει το στιγμιότυπο στο Facebook αγνοώντας προφανώς τον σάλο που θα προκαλέσει. Αμέσως το βίντεο αναπαράχθηκε από όλα τα ειδησεογραφικά μέσα, οι συμμετέχοντες ταυτοποιήθηκαν και το Facebook μετά από καταγγελίες «κατέβασε» το αρρωστημένο βίντεο.

Το αρρωστημένο βίντεο: Προσοχή, σκληρές εικόνες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν επιβεβαιωθεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού οι εμπνευστές και εκτελεστές της βαρβαρότητας αυτής είναι πλέον πολίτες αφού έχουν απολυθεί από τον στρατό, ωστόσο τα στοιχεία τους θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες αρχές.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.

Οι αστυνομικοί περιμένουν την διαβίβαση των στοιχείων των φερόμενων δραστών προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τους για κακοποίηση, βασανισμό ζώου, βιντεοσκόπηση της πράξης και άλλα αδικήματα.

Χθες το ΓΕΣ διέταξε έρευνα για το περιστατικό ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Υπό τη φροντίδα του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναμένεται να τεθεί σήμερα το άτυχο σκυλί που έπεσε θύμα κακοποίησης από δύο οπλίτες στο στρατόπεδο Κόνιτσας. Όπως έγινε γνωστό από το Σύλλογο το σκυλί το φροντίζει προς το παρόν ένας ηλικιωμένος σε κοντινό χωριό, ενώ σήμερα εκεί πρόκειται να μεταβούν μέλη του φιλοζωικού σωματείου Κόνιτσας.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων στο Facebook, ο σκύλος επρόκειτο να βρεθεί στα χέρια των εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας. «Ένας παππούς το ταΐζει στο Πληκάτι, και πού και πού πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος. Τα καλύτερα για το τρομοκρατημένο κουταβάκι από εδώ και πέρα» αναφέρεται σχετικά.

Δικογραφία σε βάρος των δραστών

Δικογραφία σε βάρος των οπλιτών που φαίνονται σε βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα να βασανίζουν ένα μικρό σκυλί και στη συνέχεια να το πετούν σε γκρεμό, έχει σχηματιστεί από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τον σχηματισμό της δικογραφίας γνωστοποίησε η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της.