Αποκάλυψη για την δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι: Ο δράστης έφυγε από την Ελλάδα

24/03/18 • 19:54 | UPD 24/03/18 • 20:23

Μαρτυρία-«φωτιά» για τη δολοφονία του 19χρονου Θωμά στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι βλέπει το  φως της δημοσιότητας από φίλο του θύματος, που έχει εικόνα για τους δράστες.

Μαρτυρία-«φωτιά» για τη δολοφονία του 19χρονου Θωμά στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι βλέπει το  φως της δημοσιότητας από φίλο του θύματος, που έχει εικόνα για τους δράστες.

Όπως αναφέρει ο φίλος του Θωμά: «τα άτομα που δολοφόνησαν το Θωμά δεν είναι από το Μαρούσι. Πήγαν εκεί με μαχαίρια μόνο για να τσακωθούν. Ο Θωμάς ήταν καλό παιδί και παντελονάτος. Δεν ήταν αυτός ο στόχος τους. Το μόνο που ήθελε ήταν να υπερασπιστεί τους φίλους του. Αν είχε δει το μαχαίρι δεν θα εμπλεκόταν. Το φιλαράκι μου έφυγε άδικα».

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, τρία άτομα πλησίασαν τον 19χρονο, ο οποίος διασκέδαζε με την 18χρονη κοπέλα του και τους φίλους του, και τον τραυμάτισαν θανάσιμα στο θώρακα με μαχαίρι.

Ο φίλος του Θωμά, ο οποίος μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής» με την προϋπόθεση να τηρηθεί η ανωνυμία του, αποκαλύπτει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση: «Οι δράστες είναι από την Κυψέλη. Εκεί είναι τα στέκια τους, που είναι γνωστά σε κάποιους κύκλους. Πιστεύω ότι τους ξέρει η Αστυνομία. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι δε θα τους βρουν γιατί πιστεύω ότι έφυγαν από την Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτός που μαχαίρωσε το Θωμά νομίζω ότι σίγουρα έχει φύγει στη χώρα του. Οι δράστες είχαν διαφορές με κάποια άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία. Όχι με τον ίδιο το Θωμά. Δε μπορώ να σας πω τι διαφορές ήταν αυτές. Ο Θωμάς έφτασε εκεί με την κοπέλα του για να διασκεδάσει. Εκεί ήταν και άλλοι φίλοι του. Όταν ήρθαν τα τρία άτομα για να κάνουν τσαμπουκά, μπήκε στη μέση για να υπερασπιστεί φίλους του, χωρίς να δει το μαχαίρι. Διαπληκτίστηκε με έναν από αυτούς και τότε τον μαχαίρωσαν. Υπήρξαν κάποιοι που είδαν ότι ένας από τους τρεις κρατούσε πιστόλι. Μπορεί όμως και να ήταν πλαστικό. Δεν ξέρω. Μιλάμε για εγκληματίες. Μόνο τέτοιοι θα αφαιρούσαν τη ζωή ενός πιτσιρικά. Δεν αξίζουν φυλακή, αξίζουν σκότωμα. Το φιλαράκι μου δεν ήξερε, όμως, με ποιους είχε να κάνει εκείνη την ώρα. Την ώρα της δολοφονίας υπήρχαν αρκετοί φίλοι του στο σημείο, οι οποίοι δεν μπόρεσαν όμως να τον βοηθήσουν».

Όπως λέει ο φίλος του 19χρονου, αυτό που δεν μπορεί ακόμα κανείς να συνειδητοποιήσει είναι ότι έφυγε τόσο άδικα: «Ο Θωμάς ήταν ένα παιδί που έβαζε πρώτα από όλα τους φίλους του. Ήταν μάγκας. Με την καλή έννοια όμως μάγκας. Αν ήταν να τσακωθεί θα το έκανε πάντα με τα χέρια. Αν έβλεπε ότι πάμε να πειράξουμε κάποιον για οποιοδήποτε λόγο θα έμπαινε στη μέση και θα μας έλεγε ‘σταματήστε ρε. Κρίμα είναι’. Τον συμπαθούσαν όλοι αλλά πάνω από όλα είχε καταφέρει να κάνει καλούς φίλους. Ήταν Παναθηναϊκός, γνώριζε τα παιδιά από το σύνδεσμο του Αμαρουσίου αλλά είχε καλούς φίλους και από άλλες ομάδες. Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τα οπαδικά. Το μεροκάματο το έβγαζε κάνοντας διάφορες δουλειές, για παράδειγμα ντελίβερι, και ετοιμαζόταν να πάει Στρατό».

Ο Θωμάς ήταν μοναχοπαίδι. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, οι οποίοι βρέθηκαν στα γραφεία της Ασφάλειας για να καταθέσουν. Η μητέρα δεν άντεξε την περασμένη Κυριακή και λιποθύμησε στη ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχουν πάρει πλήθος καταθέσεων και έχουν πλέον μία αρκετά καθαρή εικόνα για όσα συνέβησαν. Τις έρευνες δυσχεραίνει το γεγονός ότι επειδή ήταν βράδυ το υλικό που έχει συλλεχθεί από τις κάμερες της περιοχής είναι ουσιαστικά μη αξιοποιήσιμο, ενώ όλα έγιναν τόσο γρήγορα που οι μάρτυρες δεν μπόρεσαν να περιγράψουν καλά τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο έχουν μπει -μεταξύ άλλων- άτομα που σχετίζονται με διακίνηση μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών. Οι άνδρες της Ασφάλειας τηρούν σιγήν ιχθύος, προκειμένου να μη διαρρεύσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να χαλάσουν τις έρευνες και να κινητοποιήσουν τους δράστες. Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν, πάντως, την περασμένη Παρασκευή στο «Έθνος της Κυριακής» ότι οι καταθέσεις θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου εξιχνιαστεί το έγκλημα. «Πυξίδα» για τους αστυνομικούς αποτελεί το κινητό τηλέφωνο του θύματος, το οποίο βρέθηκε ανοιχτό μετά τη δολοφονία και από το οποίο αντλούν στοιχεία οι Αρχές για τις τελευταίες επικοινωνίες του 19χρονου.