Πρόγνωση καιρού: Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες

22/03/18 • 07:54 | UPD 22/03/18 • 07:54

Άστατος ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, αλλά και πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές, προβλέπει σήμερα για την Κρήτη η ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 14 έως 23 και στην βόρεια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού έχει ως εξής:

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παράκτια τμήματα.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας όπου σταδιακά από το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 23 και στην βόρεια Κρήτη έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών βροχών
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Παρασκευή 23-03-2018

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα νότια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νοτιοανατολικά.

Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα Υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε πτώση.