«Ύποπτο» για τους Τούρκους το ένα από τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών!

21/03/18 • 08:57 | UPD 21/03/18 • 08:57

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία έρχεται στο φως και αφορά ένα από τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους.

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία έρχεται στο φως και αφορά ένα από τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους.

Όπως αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κωστίδης, ένα από τα κινητά που είχαν μαζί τους, για τους Τούρκους φαίνεται ότι παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο. Πρόκειται για το υπηρεσιακό κινητό που οι Άγγελος Μητρετώδης και ο Δαημήτρης Κούκλατζης είχαν μαζί τους κατά τη διάρκεια της περιπόλου την ημέρα της σύλληψής τους.

Ενώ κατά τη διάρκεια των 20 ημερών της κράτησής τους έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι τα κινητά έχουν ελεγχθεί και είναι «καθαρά», δεν περιέχουν δηλαδή κάτι επιβαρυντικό για τους δυο στρατιωτικούς, φαίνεται ότι οι Τούρκοι επιμένουν στο ένα από αυτά.

Ο δικαστικός λειτουργός φέρεται να πήγε στις φυλακές όπου κρατούνται οι δυο στρατιωτικοί και να ζήτησε το PIN ή κάποια στοιχεία για το υπηρεσιακό κινητό.

Αυτό ίσως σε μια προσπάθεια “νομιμοποίησης” των όποιων στοιχείων έχουν εντοπιστεί. Είναι γνωστό ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν καμία ανάγκη από το PIN για να κάνουν έρευνα σε ένα κινητό, αλλά φαίνεται ότι στο πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης φαίνεται ότι χρειάζεται για τους τύπους να φανεί ότι υπήρξε κάποιου είδους συγκατάθεση των εμπλεκομένων.