Είχε συλληφθεί μεθυσμένος

Τέσσερις μήνες με αναστολή στον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα και εισήλθε στην Ελλάδα

20/03/18 • 17:41 | UPD 20/03/18 • 19:39

Δικαστήριο της Ορεστιάδας επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον 41χρονο Τούρκο ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας εισέβαλε σε ελληνικό έδαφος τρέχοντας

Δικαστήριο της Ορεστιάδας επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον 41χρονο Τούρκο ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας εισέβαλε σε ελληνικό έδαφος τρέχοντας, ενώ -κατά πληροφορίες- Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούσαν στον αέρα.

Η διαδικασία διοικητικής απέλασης έχει ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την ολοκλήρωση αυτής.

Οι πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο Τούρκος κουρδικής καταγωγής ήταν μεθυσμένος όταν πέρασε στην ελληνική επικράτεια. Με δεδομένες τις περιπλοκές που έχουν δημιουργηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και πάλι στην περιοχή των Καστανιών, η υπόθεση σήμανε συναγερμό.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αναζήτησαν πληροφορίες για τον 41χρονο Τούρκο ο οποίος αρχικά ετέθη σε καθεστώς προστατευόμενης φύλαξης. Το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο κουρδικής καταγωγής άντρας ξεμέθυσε, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο στην Ορεστιάδα. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και του επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ.

O 41χρονος Τούρκος κρατείται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διοικητικής απέλασης, η οποία αναμένεται να παγώσει σε περίπτωση που ο κουρδικής καταγωγής άντρας καταθέσει αίτηση ασύλου.

«Ήθελα να πάω στη Σουηδία με τα πόδια» φέρεται να κατέθεσε στο αυτόφωρο ο κουρδικής καταγωγής άνδρας…

Συνελήφθη Τούρκος από Ελληνες αστυνομικούς

Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα στις Καστανιές Έβρου, όταν ένας μεθυσμένος Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολίτης ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως ο πολίτης δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες.

Ο πολίτης δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τελικά παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών, αφού προηγουμένως πιθανότατα αισθάνθηκε ότι είναι ασφαλής, καθώς κοντοστάθηκε αρκετά λεπτά πριν παραδοθεί.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί. Ο Τούρκος πολίτης, αφού συνελήφθη από τους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα. Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα.