αντιαεροπορικου πυροβολου!

Έστειλαν σφαίρα και απειλητική επιστολή στον Νίκο Κοτζιά για το Σκοπιανό

17/03/18 • 09:36 | UPD 17/03/18 • 15:16

Άγνωστοι έστειλαν σφαίρα και απειλητικό σημείωμα στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με τα Νέα, η σφαίρα ήταν τυλιγμένη σε επιστολή η οποία εστάλη στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών και είχε ως όνομα παραλήπτη αυτό του Νίκου Κοτζιά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην επιστολή γινόταν λόγος για τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

Παράλληλα, δεν έχει γίνει γνωστό αν λειτούργησαν οι Αρχές ασφαλείας του Υπουργείου και εντόπισαν τη σφαίρα.

Η επιστολή σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έγραφε έγραφε «όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες».

«Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο», αναφέρει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στους βουλευτές, ενώ καταλήγει με παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για βλήμα αντιαεροπορικό πυροβόλου το οποίο έχει σταλεί στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης και η απειλητική επιστολή.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

ΝΔ: Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Νίκου Κοτζιά.

Συγκεκριμένα η Πειραιώς σημειώνει τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και καλεί την κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα το απαράδεκτο αυτό περιστατικό».

Καταδίκη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

«Η απειλητική επιστολή που περιείχε σφαίρα με παραλήπτη τον υπουργό Εξωτερικών συνιστά μια απεχθή, τρομοκρατικού χαρακτήρα ενέργεια, την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Προφανώς δε, είναι και ποινικά κολάσιμη» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, και καταλήγοντας τόνισε: «Οι ενέργειες αυτές στρέφονται ουσιαστικά ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε».