Φυλάκιση ενός χρόνου για κακοποίηση σκύλων σε 69χρονο

15/03/18 • 17:34 | UPD 15/03/18 • 17:34

Ενας 69χρονος καταδικάστηκε για κακοποίηση ζωών από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, την οποία ποινή θα εκτίσει με κοινωφελή εργασία. 

Ο ίδιος για την υπόθεση αυτή είχε κριθεί ένοχος και πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τον Δεκέμβριο του 2016 οπότε και του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ. Κατά της απόφασης αυτής που αφορούσε την κακοποίηση ζώων κατά συρροή, ο 69χρονος άσκησε έφεση και προχθές η υπόθεση του εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό.

Έτσι το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ενός ζώου και του επέβαλε ποινή φυλάκιση ενός έτους μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ. Δια του συνηγόρου του κ. Αναστάσιου Διάκου, ο 69χρονος ζήτησε να μετατραπεί η ποινή του σε κοινωφελή εργασία, αίτημα που το δικαστήριο έκανε δεκτό και έτσι ο 69χρονος θα εργαστεί συνολικά 240 ώρες σε χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Μάρτιο του 2012 ο 69χρονος διατηρούσε δύο σκυλιά υπό άθλιες συνθήκες στο αγρόκτημά του σε χωριό της δυτικής πλευρά του νησιού μας, καθώς τα είχε δεμένα και εκτεθειμένα στα φυσικά φαινόμενα χωρίς να τους παρέχει τροφή και ιατρική φροντίδα, δημιουργώντας για αυτά ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.